TOP
Kids

Leuke bordspellen met kinderen

Spellen zijn ontzettend leuk om te spelen. Het spelen van een (bord)spel met je kinderen zorgt voor tijd voor elkaar en momenten van gezelligheid. Dit zijn de spellen die leuk zijn om samen met kinderen te spelen:

Qwirkle: complete rijen leggen

Qwirkle is een spel dat je speelt met zwarte vierkante stenen. In het zakje vind je zes vormen en kleuren. Het is de bedoeling dat je een rij legt van zes dezelfde vormen of zes dezelfde vormen. Je kunt het vergelijken met Rummikub. De regels zijn simpel en daardoor is het spel perfect om met kinderen te spelen. Degene die aan het eind van alle stenen de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

Beverbende: zo min mogelijk punten scoren

Beverbende speel je met vier kaartjes per persoon. De kaarten liggen gesloten voor je en je mag er twee bekijken. Van de andere twee kaarten weet je dus niet wat er op staat. Op alle kaarten staan plaatjes van bevers en een punten aantal. Het is de bedoeling om aan het eind van het spel zo min mogelijk punten te hebben. Lastig, je weet immers niet wat er op je kaartjes staat. Met je buren ga je je kaarten (gesloten) wisselen. Steeds wissel je de hoogste kaart met de pot of met een ander wanneer je aan de beurt bent. Wie denkt dat hij niet lager kan scoren, roept ‘bever’! Degene met de laagste punten heeft gewonnen.

Het betoverde doolhof: op zoek naar schatten

Het betoverde doolhof bestaat uit een groot bord met een aantal vaste vakken en een aantal vakjes die kunnen verschuiven. Onder het aantal spelers verdeel je een aantal kaarten met figuren. Deze figuren vind je terug op de vakken op het bord. Het is de bedoeling dat je met je pion zo snel mogelijk bij het figuur op het bord komt. Dit doe je door de vakken te verschuiven en te ‘lopen’ met je pion.

Graven naar goud met het spel Saboteur

Alle kabouters opgelet! Met het bord saboteur graaf je met een groep kabouters naar goud. Het goud ligt onder de grond, dus je kunt niet zien waar het goud ligt. Onder de kabouters bevinden zich een aantal saboteurs. Deze saboteurs verpesten de weg naar het goud en proberen de kabouters ongezien te overtuigen van de verkeerde route. Weten de kabouters de saboteurs te ontmasker op hun weg naar het goud? Het spel is een kaartspel en ontzettend leuk voor alle leeftijden.

Welk spel speel jij graag met je kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close