TOP
Reizen

Leuke camperbestemmingen in Europa met kinderen

Op vakantie met kinderen kan ontzettend leuk zijn. Er zijn veel campings met speciaal kinderentertainment, vakantieparken met prachtige zwembaden en hotels langs zonnige stranden. Toch hebben veel van deze bestemmingen een nadeel: je ziet weinig van de omgeving. Kinderen vinden het meestal niet zo leuk in de auto, dus wordt er maar een klein gebied rondom de vakantiebestemming verkend. Op vakantie met een camperbus is dan een stuk leuker: je ziet veel van de omgeving en je kunt zelf kiezen waar je blijft overnachten. De kinderen kunnen tijdens het rijden lekker ruim zitten en spelen achterin de bus. Waar gaan jullie naartoe?

1. Bovec – Slovenië

De tocht naar Slovenië is een flinke trip. Vaak doe je hier al een aantal dagen over. Het voordeel van de buscamper is natuurlijk dat je gewoon langs de weg kunt overnachten op een mooi plekje. Eenmaal in Slovenië gaan jullie naar Bovec – een prachtige plaats in de bergen. Hier kun je met grotere kinderen gaan kanoën, raften, zip-linen en al die andere stoere dingen die vooral opgeschoten jongens fantastisch vinden.

2. Gardameer – Italië

In Italië ligt het bekende Gardameer. Een groot meer, omgeven door prachtige stranden. Het is de ideale vakantiebestemming voor families en gezinnen. Er zijn in de buurt grote waterparken en natuurlijk kun je ook watersporten beoefenen. De kinderen kunnen zich hier absoluut vermaken! Een puntje van aandacht is het feit dat je niet zomaar langs de weg mag kamperen. Er zijn wel heel veel campings rond het meer, waar je ook met een buscamper kunt staan.

Gardameer

www.thomsonlakes.co.uk

3. Parijs – Frankrijk

Parijs is niet de ideale stad voor een camperbus. Maar wat wel veel mensen doen is parkeren in de buitenstad, omdat met het openbaar vervoer een dagje Parijs te verkennen. Zet de camperbus gewoon in de buurt van een metrostation en ga op die manier naar het centrum. Het is lekker makkelijk en na een dagje Parijs trek je gewoon verder richting de Bordeaux, de Bretagne of andere mooie Franse gebieden.

4. Billund – Denemarken

Denemarken is een uitgestrekt land, dat haast net zo vlak is als Nederland. Het is een land waar haast geen eind aan lijkt te komen. De stad Billund klinkt niet zo bekend, maar dat wordt hij wel als je er een andere naam aan verbindt: Lego. Dit is namelijk de geboorteplaats van de bekende Lego-steentjes en hier vind je ook het park Legoland. Denemarken is een prachtig land om met de buscamper doorheen te toeren en als je er toch bent, kun je het niet maken om Legoland zomaar over te slaan…

5. Canterbury – Engeland

Je kunt vanuit Nederland met de buscamper naar Engeland via de tunnel. Vlakbij de ‘white cliffs’ van Dover vind je het stadje Canterbury. Het is natuurlijk beroemd om de fantastische, enorme kathedraal die daar al eeuwen staat. Verder zit je vrij dicht in de buurt van Londen, dus kun je meteen doorrijden. Ook kun je met een camperbus heel gemakkelijk naar allerlei andere prachtige kleine dorpjes en stadjes in de regio.

Canterbury cathedral

www.eastkentfreemasons.org

Er zijn veel fantastische landen die je kunt bezoeken met een buscamper. Je komt gemakkelijk en snel op verschillende plekken en je kunt heel veel zien van de omgeving. Behalve deze bijzondere bestemmingen, kun je ook kiezen voor een speciale camper trektocht door Europa. In alle gevallen is het handig om fietsen mee te nemen. Zo kun je gemakkelijk een dorp of stad in, terwijl de buscamper erbuiten kan blijven staan. Ook kun je zo snel even wat boodschappen doen of een tochtje maken in de omgeving. Naast standaard fietsendragers, is er ook een bijzondere fietsendrager voor 4 fietsen die bedoeld is voor de buscamper. Zo kunnen jullie er gezellig met zijn allen op uit!

 

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close