TOP
Thuis / Lifestyle

Leuke films voor kinderen tijdens druilig weer

Heerlijk: een film kijken op de bank met je kinderen! Er zijn talloze films die leuk zijn voor kinderen, maar maak daar maar eens een keuze uit. Dit zijn de leukste films die je kunt kijken met kinderen die je ook nog eens kunt vinden op Netflix.

Schattige films

Op Netflix vind je maar liefst zes verschillende films van Barbie. Ontzettend leuk! Andere zachtaardige films die je vindt op Netflix zijn bijvoorbeeld Rapunzel (een animatiefilm van Disney), Fall Out (een film over Olympsich goud winnen met turnen), Jessica Darlin’s list (populair worden op school), De Dolle Tweeling (over een tweeling die naar kostschool worden gestuurd) en Hannah Montana.

Stoere films

Wat stoerdere films vind je ook op Netflix. Deze films zijn misschien wat spannender dan de films die bij de vorige categorie zijn benoemd. Voorbeelden hiervan zijn Vaiana (een animatiefilm van Disney), Dolfje Weerwolfje (naar de boeken van Paul van Loon over een jongetje dat ’s nachts een weerwolf wordt), de Angry Birds-film (de film die is uitgebracht na het bekende spel), In Oranje (over het voetbaltalent van Remco) en Wallace & Gromit (Wallace & Gromit is een van de eerste ‘stopmotion-films’ ooit uitgerbacht. Dat wil zeggen dat de film gemaakt is van stilstaande beelden. Wallace & Gromit zijn dan ook van klei!).

Voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten vind je op Netflix de serie van Nijntje, iedere aflevering duurt 15 minuten. Genoeg om de kleinsten te kunnen boeien. Ook een aflevering in kleine delen kijken is een optie natuurlijk. Lama Lama kun je kennen van de bekende kinderboekenreeks. Lama Lama telt afleveringen van 24 minuten over familie, vriendschap en steeds weer nieuwe dingen leren. Ook vind je Barbapapa op Netflix. Wellicht snappen de allerkleinsten niks van de serie, maar de vrolijke en schattige figuren toveren een lach op het gezicht van je kleintje. Verder vind je op Netflix films en series zoals My Little Pony, tellen met Nijntje en Kikker en zijn vriendjes.

Voor het hele gezin

Ook voor het heel gezin staan er leuke films op Netflix. Voorbeelden hiervan zijn Minoes (een film over Carice van Houten, vroeger is ze een poes geweest en kan nu nog steeds communiceren met katten!), Achtstegroepers huilen niet (een film over Akkie, wie in groep 8 leukemie krijgt. Een hele heftige, maar duidelijke en aangrijpende film), Garfield (animatiefilm over een grote oranje kater), Alvin and the Chipmunks (animatiefilm over drie eekhoorns in de echte wereld. Hilarisch!), De Kameleon (de boerse tweeling Hielke en Sietse leven in Friesland en zitten vol kattenkwaad).

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close