TOP
DIY Interieur Kids Thuis / Lifestyle

Leuke ideeën om de kinderkamer te personaliseren

Sommige mensen willen graag dat de kinderkamer universeel wordt ingericht, anderen hebben juist liever een gepersonaliseerde kinderkamer. In het laatste geval is de kinderkamer helemaal naar jouw zin ingericht, inclusief persoonlijke details die niemand anders heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de namen van jouw kinderen toe te passen of door een persoonlijke tekst in de inrichting te verwerken. Hier vind je vijf leuke ideeën om de kinderkamer te personaliseren.

1. Fotobehang

Fotobehang is wel dé manier om de kinderkamer persoonlijk aan te kleden. Je kunt kiezen voor een foto die een gezamenlijke herinnering bevat, bijvoorbeeld aan een vakantie of gebeurtenis. Het is over het algemeen wel prettig als het fotobehang geen portretten bevat, aangezien het natuurlijk wel heel groot aanwezig is in de kamer. Je kunt fotobehang voordelig op maat bestellen bij Reclameland.

2. Persoonlijke posters

Natuurlijk kun je een standaard poster aanschaffen in de winkel. Maar is het niet hartstikke gaaf om zelf een mooie poster te laten drukken? Een poster drukken is hartstikke leuk en kun je samen met je kinderen doen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie foto van een gedeelde herinnering of voor een fantasiefiguur waar jullie fan van zijn. Posters kun je regelmatig vervangen, waardoor de kinderkamer steeds een beetje anders wordt.

3. Muurteksten

Wil je eigenlijk geen losse elementen aan de muur hebben, dan kun je ook gaan voor muurteksten. Je kunt kiezen voor standaard gedichten of bijvoorbeeld voor de namen van de kinderen. Maar het is ook mogelijk om je eigen muurtekst te ontwerpen met een gaaf lettertype. Je kunt muurteksten in verschillende vormen bestellen: losse letters of een folie-mal waarmee je de letters op de muur kunt verven.

4. Gepersonaliseerd linnen

Kies voor persoonlijk linnen in de kinderkamer. Slapen je kinderen hier? Dan ga je natuurlijk voor bijzondere dekbedden met een mooie afbeelding of tekst. Je kinderen weten vast heel goed wat ze mooi vinden en door een eigen ontwerp te maken is jouw kinderkamer heel bijzonder. Ook items als handdoeken, gordijnen en andere stoffen items in de kinderkamer kun je vrij gemakkelijk personaliseren.

5. Maak je eigen items

Je kunt de kinderkamer op een vrij goedkope manier personaliseren door zoveel mogelijk DIY toe te passen. Maar bijvoorbeeld een originele speeltafel voor je kids, maak zelf een grappig vloerkleed of borduur je muurversiering zelf. Er zijn heel veel leuke DIY ideeën voor de kinderkamer waarmee je de kamer niet alleen mooier maakt, maar ook kunt personaliseren.

De kinderkamer inrichting is super leuk, maar soms ook lastig. Hoe krijg je het nu voor elkaar dat het niet zo’n standaard kamer wordt die iedereen al heeft? Wat maakt jouw kinderkamer bijzonder en extra mooi? Personaliseer de kinderkamer met een (of meer) van deze vijf gave ideeën en creëer zo een eigen sfeer en uitstraling!

 

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close