TOP
DIY Kids Praktisch Thuis / Lifestyle

Leuke naschoolse activiteiten om met je kinderen te doen

Steeds meer ouders werken als hun kinderen op school zitten. Maar na schooltijd doen ze toch hun best om samen te zijn met hun kinderen. Direct uit school hebben je kinderen wel even genoeg geleerd, dus is het tijd voor ontspanning. Maar wat verzin je met je kinderen? Dit zijn X leuke naschoolse activiteiten om met je kinderen te doen!

1. Knutselen

Knutselen vinden kinderen meestal wel leuk. Zeker als ze zelf mogen kiezen wat ze gaan maken. Je vindt allerlei leuk knutselmateriaal bij stammetjes.nl. Sommige van die knutselwerkjes zijn niet alleen erg leuk, maar ook nog eens leerzaam. En op deze site vind je heel veel leuke DIY projecten met kinderen.

2. Buitenspelen

Laatst kwam in het nieuws dat veel ouders hun kinderen buiten laten spelen, maar er dan zelf met hun smartphone bij gaan zitten. Dat is natuurlijk niet echt het goede voorbeeld! Dus: smartphone weg en lekker meespelen met de kinderen. Wie zegt dat jij niet meer van die glijbaan kunt?

3. Tenten bouwen

Tenten bouwen is een geweldige manier van spelen. Het is dan fijn als je oude gordijnen hebt bewaard, maar je kunt ze natuurlijk ook oppikken bij de kringloopwinkel. Wat oude gordijnen, speelkleden, een tafel en wat kussens en je kids bouwen er een prachtige tent van.

4. Dansen / toneelspel

Veel kinderen houden van dansen. Je kunt ze dus lekker laten dansen – en natuurlijk doe je zelf ook mee. Toneelspel en rollenspellen zijn ook erg geliefd. Misschien vinden je kinderen het erg leuk om samen een toneelspel te verzinnen. Jij bent dan natuurlijk een enthousiast eenmanspubliek.

5. Samen sporten

Kinderen sporten over het algemeen te weinig. Het uurtje gym dat ze per week hebben is niet genoeg. En dus is het aan jou om ze in beweging te krijgen. Wat dacht je van samen zwemmen? Ook diverse andere sporten zijn geschikt om als gezin te doen. Maar je kunt je kinderen natuurlijk ook laten sporten terwijl jij supporter bent.

6. De natuur in

Vooral in het voor- en najaar is de natuur prachtig. In het najaar kun je op zoek naar eikels en kastanjes. Kinderen vinden het over het algemeen heel gaaf om naar het bos te gaan om daar van alles te gaan doen. Onderweg vertel jij hoe het zit met paddestoelen en help je bij het zoeken van interessante dingen.

7. Zingen / muziek

Is jouw kind creatief en dol op muziek maken? Of is jouw kind het liefst lekker aan het zingen? Dan kun je dit als naschoolse activiteit doen. Stimuleer je kind om dit te doen en doe zelf ook lekker mee. Overigens heeft het weinig zin om dit te doen als je kind er niet van houdt.

Je kunt met kinderen heel veel leuke activiteiten doen na schooltijd. Het is meestal niet verstandig om meteen verder te gaan met van alles leren. Wel kun je veel creatieve dingen doen of lekker bewegen. Zo komt je kind toe aan dingen die hij op school niet kan doen en zijn jullie gezellig samen bezig. Echte quality time!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close