TOP
Zwanger

Leuke tips voor tijdens je zwangerschap

Allerlei leuks voor tijdens je zwangerschap. Dat kun je wel gebruiken. Helemaal als het niet zo soepel verloopt allemaal. Misschien heb je last van veel misselijkheid, pijn of vermoeidheid. Misschien is het emotioneel wel heel erg zwaar en ben je bang voor je bevalling. Er zijn verschillende dingen die je zwangerschap een stukje leuker kunnen maken, dus daarom hier een lijst met tips die je goed kunt gebruiken! 

Zwangerschapsboxen en babydozen

Er zijn heel veel leuke verrassingsdozen en pakketjes die je kunt aanvragen bij verschillende winkels en organisaties. Ouders van Nu bijvoorbeeld, Zeeman, de bibliotheek en Kruidvat. Zo zijn er wel veertien babydozen die je kunt aanvragen. Allerlei leuks voor jou en je kindje dus! Veel handige goodies en mooie producten voor als je ukkie geboren is.
Flesjes, speentjes, rompertjes en knuffels. Maar ook sokjes, een fotolijstje, een herinneringendoos en nog veel meer. Vraag die boxen dus aan en laat je verrassen door de leuke dingen die je in de verschillende dozen kunt vinden!

Berichtje uit je buik

Dit is een leuke app, die je elke week een update geeft over hoe je kindje groeit in je buik. Stukjes informatie over de ontwikkeling, met een mooie animatie om je een beter beeld te geven van dat kleine kindje in je buik. Zo kun je lezen wanneer de teentjes ontwikkelen, de haartjes en de ogen. En ook kun je inzien hoe groot je baby is. Zo groot als een blauwe bes, een mango of een watermeloen. Je kunt de app inzien wanneer je wilt en wekelijks krijg je per mail de update!

De negenmaandenbeurs

In juni is het weer zover: de negenmaandenbeurs. Een beurs om gezellig, op je gemak overheen te wandelen. Met een vriendin, je zus of je moeder bijvoorbeeld. En misschien krijg je je partner ook wel overgehaald om mee te gaan. Er zijn zoveel leuke kraampjes met leuke dingen te koop! En ook zijn er verschillende goodies gratis te krijgen. Hartstikke leuk dus. Maak er een dagje of avondje van door de trein te nemen. Scheelt ook weer gedoe met parkeren!

Inkopen doen

Begrijpelijk dat je na een positieve zwangerschapstest direct alle inkopen wilt gaan doen voor je nieuwe spruit. Maar veel leuker is het om het langzaam aan te doen. Een beetje plannen en goed nadenken over wat je wilt hebben en hoe je het wilt hebben. De babykamer bijvoorbeeld. Dat doe je niet zo één, twee, drie. Dat is planwerk. Bedenk goed hoe je de kamer wilt aankleden. Maak zo nodig een moodboard en schrijf op waar je wat moet kopen. En die inkopen doe je natuurlijk ook lekker op je gemak met een vriendin of je moeder. Ook hier kun je een leuk dagje van maken met genoeg pauzes. Kopjes thee en koffie met een gebakje of een lekkere lunch. 

Een weekendje weg

Cliché om te zeggen misschien, maar niet minder waar: genieten nu je baby er niet is. Samen eruit gaan. Een weekendje in een hotel of bed and breakfast. Na de geboorte zullen je dagen heel anders verlopen en heb je kans dat je minder tijd hebt om echt één op één met je partner door te brengen. Een baby vraagt veel aandacht. Een babymoon is daarom echt geen gek idee! Lekker boeken dus en vooral heel erg genieten. Enne…laat die mooie babybuik maar zien hoor!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close