TOP
Traktatie

Leuke traktatie: een koptelefoon van snoep maken

Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de kans is groot dat jouw kroost binnenkort jarig is. Jarig zijn zonder te trakteren is natuurlijk geen verjaardag, dus tijd om aan de slag te gaan met een leuke traktatie! De regels voor trakteren zijn op iedere school anders. Sommige scholen hebben liever niet dat er snoep wordt getrakteerd en andere scholen hanteren weer andere regels. Is het de eerste keer dat jouw kind gaat trakteren op school? Vraag dan bij de juf of meester na wat regels zijn en of je misschien wel bij het feest vieren aanwezig mag zijn!

Een koptelefoon van snoep maken

In dit artikel leggen we je uit hoe je een koptelefoon van snoep maakt. Hiervoor heb je verschillende snoepjes nodig. Je hebt per koptelefoon nodig: een dropveter, twee Oreo’s, een zure mat en een snoepje in een vierkant doosje. Je kunt met alle snoepjes variëren, zolang ze maar de vorm hebben van de snoepjes die hierboven zijn beschreven. De dropveter wordt de kabel tussen de koptelefoon en de ‘iPod’ of ‘telefoon’, de Oreo’s dienen als oordoppen, de zure mat is de band over je hoofd en het snoepje in het vierkante doosje is de iPod of andere muziekspeler. Verder heb je nog een plakkerige substantie nodig om de snoepjes te lijmen. Denk aan suikerwater, icing of andere ‘snoeplijm’.

Hoe maak je deze traktatie?

Leg de onderdelen per koptelefoon voor je. Dit is gemakkelijk om het overzicht te houden over de juiste aantallen! Haal de twee Oreo-koekjes van elkaar, zodat je twee helften hebt. Meestal krijg je de koekjes gemakkelijk los door de helften een beetje te draaien. Neem een beetje van je ‘lijm’ en verspreid dit over de witte vulling van het Oreo-koekje. Plak daarop de zure mat (één uiteinde van één mat op één helft) en in tegengestelde richting het uiteinde van de dropveter. Wat je dus voor je hebt liggen is een Oreo-helft met een uiteinde van een zure mat en een Oreo-helft met het andere uiteinde van de zure mat en het uiteinde van de dropveter in tegengestelde richting van de zure mat. Smeer nog een beetje extra lijm over de uiteindes van de zure mat en dropveter en druk daar de tweede helft van de Oreo-koekjes erop te drukken.

Wat je nu nog doet, is het vierkante snoepje bevestigen aan het uiteinde van de dropveter. Heb je een doosje? Stop dan de dropveter er in. Heb je een een andere verpakking? Gebruik bijvoorbeeld een nietje. Laat het geheel goed drogen, druk de koekjes stevig aan en presenteer je koptelefoons in een leuke mand. Jij hebt je traktatieplicht voor dit jaar weer volbracht!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close