TOP
Kids Mama Praktisch

Leuke Youtube programma’s voor kinderen!

Het is soms maar lastig om zonder jengelende kinderen aan je been eten te kunnen koken. Je kunt nog geen aardappel schillen; je hebt je handen vol aan de kinderen. En je hebt ze de hele dag al geholpen met Duplo bouwen, schommelen, zandtaartjes bakken… En nu zijn de kleintjes moe en weten ze niet hoe ze zich zonder mama moeten vermaken. Hoe zorg jij ervoor dat je je handen vrij hebt? Eerlijk is eerlijk; als je zelf geen ruimte meer in je hoofd hebt om iets nieuws te verzinnen om ze af te leiden, is een filmpje aanzetten een super oplossing. Maar wat voor kinderfilmpjes zijn nou onschuldig en leuk om te kijken? Vul een bakje met wat lekkers voor de kinderen en pak Youtube erbij, want hier zijn wat leuke filmpjes die je aan kunt zetten om jezelf en je kind tot enige rust te laten komen.

Biba Boerderij

Zet het volume niet voluit, want alle juichende stemmetjes kunnen je wel een beetje hoofdpijn bezorgen, maar deze kinderfilmpjes zijn super onschuldig en voor kinderen best wel leerzaam! Er worden verschillende dingen besproken. Zorgen voor elkaar, uitkijken voor gevaar, gezonde groenten en fruit eten, samenwerken en noem maar op!

Ludovic

Deze vind ik zelf erg leuk! Ook dit programma is leerzaam, in de zin van: hoe ga je met elkaar om? Hoe hoor je dit of dat te doen? Beleefdheid, samenspelen, helpen, en lief zijn voor elkaar zijn dingen die in elk filmpje weer terugkomen. Ik ben fan! Geen grove woorden, geen pestgedrag…

Simon

Dit zijn Engelse filmpjes, maar erg leuk! Simon is een konijntje, die met zijn papa, mama en broertje van alles meemaakt. Voor het eerst zwemmen, vliegen en logeren bij opa en oma. Er is altijd wel van alles te doen bij Simon thuis en het is leuk om mee te kijken. Wat ik zelf zo grappig vind aan dit programma, is dat deze Engelse konijntjes allemaal zo beleefd en lief zijn. Ze staan steeds voor elkaar klaar en moedigen elkaar aan. Het is een gezellige, luchtige en positieve sfeer.

Tractor Tom

Super stoer, al die machines op de boerderij. De dieren, de boer en boerin zijn actief in alle verhaaltjes. Alles en iedereen kan praten. Op de boerderij is elke keer weer van alles te doen en te beleven. Als je kids geïnteresseerd zijn in alles rondom de boerderij: een grote aanrader!

Bron: Pexels

Tik Tak

Dit is een heel oud programma: dit keek ik al toen ik klein was! Het is iets heel anders dan de programma’s van tegenwoordig. Rustig, weinig heftige kleuren. Leerzaam wel, maar vooral in het creatieve hoekje. Kleuren, vormen, dat soort dingen. Als je kind snel overprikkeld is, is dit het juiste programma. Het geeft meer rust dan de bovengenoemde programma’s.

Coco Melon

Dit is niet zo zeer een verhalend iets, maar alles in liedjes. Wel in het Engels. Het leert je kind hoe je je klaarmaakt voor een schooldag, hoe je je klaarmaakt voor de nacht of leert je spelenderwijs alles rondom zwemmen of beleefdheid! Ook hier even de tip: Zet het volume niet te hoog, dan word je na twee liedjes knettergek. Maar wel een heel leuk, positief programma voor de kinderen. Zeker eens proberen!  Vooral als je kinderen van muziek houden, is dit programma echt heel leuk.

 

Zet dat filmpje aan en geniet van je rust!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close