TOP
Kids Kids uitjes Praktisch

Leuke zwemkleding voor dreumesjes: 5 tips

Er is weinig leuker dan met je kindje naar het strand of naar het zwembad gaan. Er zijn heel wat ouders die ervoor kiezen om hun kindje alleen een zwemluiertje aan te doen, of ze helemaal bloot te laten. Natuurlijk is dat prima, maar het is nog veel leuker en schattiger om te kiezen voor zwemkleding voor je dreumes. Maar hoe kies je leuke zwemkleding uit? Dit zijn 5 tips voor het vinden van de perfecte zwemkleding voor jouw prinsesje!

1. Een bikini kan altijd…

Vroeger waren bikini’s alleen geschikt voor dames met een behoorlijke borstpartij. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Ze zijn voor elke leeftijd hip. Jouw dreumesje ziet er vast schattig uit in zo’n lieve gestreepte bikini. Bij de kleinste maten is ook rekening gehouden met het dragen van een (zwem)luier in het broekje. 

Gestreepte bikini

2. …maar een schattig zwempakje ook!

Het voordeel van een zwempakje is dat je kindje het niet zelf uit kan trekken. Een zwempakje zit eigenlijk altijd goed en je hebt weinig kans dat het gaat afzakken of schuiven in het water. Het is dus een stuk makkelijker, zowel voor jou als voor je kindje. En geef nou toe, dit zwempakje met luipaard print is ook gewoon super schattig.

 Luipaard zwempakje

3. Of een zwembroekje

Jongetjes dragen in het zwembad meestal een zwembroekje. Maar ook veel meisjesmoeders kiezen hiervoor. Het is natuurlijk ook best handig, want op die manier ben je meteen klaar. En aangezien dreumesjes nog geen borsten hebben, hoeft het bovenlijf niet perse bedekt te zijn. Er zijn ook hele lieve zwembroekjes voor meisjes te vinden. Let bij het kiezen van de juiste maat op dat er al rekening is gehouden met een dragen van een luier.

 Zwembroekje

4. Ga altijd voor rekbare stof

Heb jij ook het gevoel dat je kindje zo ontzettend hard groeit? Dit kan lastig zijn bij het kiezen van zwemkleding. Je gaat misschien niet zo heel vaak zwemmen met je kindje. Het is dan best jammer als je de zwemkleding maar een of twee keer gebruikt. Ga voor een rekbare stof, die een maatje mee kan groeien met je kindje. Vooral in de kleinste maten is dat een handige manier om te voorkomen dat je telkens nieuwe zwemkleding koopt.

Triangel bikini 

5. Let op het materiaalgebruik

De meeste zwemkleding voor dreumesen is felgekleurd. Prima op zich, mits er geen slechte kleurstoffen zijn gebruikt. Ook de andere stoffen die gebruikt zijn kunnen schadelijk zijn. Je kunt daar niet echt zelf achter komen. Wel is bekend dat de iets duurdere merken, zoals Vingino, een betere reputatie hebben dan de goedkoopste merken. Dat komt omdat de goedkoopste merken ook gebruik maken van de goedkoopste methoden. Wil je dus iets dat goed is voor je kind en voor het milieu, dan check je eerst de achtergrond voordat je de zwemkleding koopt.

 Roze zwempakje

Het vinden van leuke zwemkleding voor je dreumes is niet zo moeilijk. Er is in feite keus genoeg! Wel heb je nu gemerkt dat elk type zwemkleding zijn eigen voor- en nadelen heeft. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van je eigen smaak wat je leuk vindt. Gelukkig is er een groot voordeel: bij kleine kindjes staat eigenlijk álles schattig!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close