TOP
Kids uitjes

De leukste dagjes uit met kinderen

Leuke dagjes uit met kinderen met kinderen. Dat is een groot feest! Misschien heb je het idee dat je alle leuke plekjes van Nederland al hebt gezien. Maar daar geloven wij niets van. We delen graag een aantal leuke dagjes uit met kinderen die leuk zijn voor iedereen!

Madurodam

Madurodam blijft leuk voor alle leeftijden! Je vindt er historische binnensteden, treinen, schepen, stations.. Noem maar op! Het park is fantastisch en iedere keer opnieuw kijk je er je ogen uit! Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen tussen 3 en 11 jaar kosten € 10,50 en volwassenen betalen € 14,50 als entree. Wanneer je via de website kaarten reserveert krijg je korting!

Nemo

Nemo is een groot museum in Amsterdam waar je naar hartelust scheikundige proefjes kunt uitvoeren. Je ontdekt er veel over kettingreacties en kunt er lezingen volgen voor kinderen. Tot 3 jaar is de entree geldig, vanaf 4 jaar betaal je € 16,50 per persoon. Een behoorlijke entreeprijs maar je krijgt absoluut waar voor je geld!

Miniworld Rotterdam

Miniworld in Rotterdam is vergelijkbaar met Madurodam maar speelt zich binnen af. Een geweldig dagje uit dus met kinderen wanneer het een dag buiten regent! Het park bestaat uit 535 m² aan Nederlandse landschappen. De landschappen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s met veel herkenbare elementen. Een kaartje voor volwassenen kost € 11,50, kinderen betalen € 7,50.

Glow in the dark midgetgolf

Even iets anders dan ‘gewoon’ midgetgolfen: Glow in the dark midgetgolf! Je kunt het op diverse plekken in Nederland doen en iedere locatie heeft weer een eigen thema. Waan je onderwater of juist in de ruimte.. Trek vooral witte kleding aan, want dat licht natuurlijk op in het donker! Je vindt glow in the dark midgetgolf bijvoorbeeld in Rotterdam, Den Haag, Zaandam, Veenendaal.

Museon

Het Museon is het museum voor cultuur en wetenschap. Op het moment is er een speurtocht door het museum bij de tentoonstelling Illusions – magie of wetenschap? De speurtoch is gratis beschikbaar bij de kassa (in het Nederlands, Engels of Duits) en ontzettend leuk voor kinderen. Volwassenen betalen € 12,00 voor een ticket, kinderen betalen € 7,00 en onder de 3 zijn kinderen gratis.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een kleinschalig sprookjespark in Enkhuizen. In het park vind je kabouterhuisjes, kastelen maar er is ook genoeg ruimte om lekker te spelen in de speeltuin. Sprookjeswonderland is het perfecte uitstapje voor (groot)ouders met (klein)kinderen. Tickets kosten € 9,95 voor iedereen vanaf 2 jaar, grootouders (65+) betalen € 8,50.

Het Spoorwegmuseum

Inmiddels kunnen we in Nederland alweer 175 jaar gebruik maken van de spoorwegen. Hoogste tijd om daar van alles over te leren in het Spoorwegmuseum! In het Techlab vind je alles over elektrische treinen maar ook alles over droomreizen, in het stoomtheater zijn dagelijks voorstellingen waarin je mee wordt genomen op reis naar bestemmingen die vroeger bestemd waren voor de allerrijksten. Voor een ticket betaal je € 16,00, kinderen onder de vier jaar zijn gratis.

Julianatoren

Julianatoren is een schitterend pretpark voor kinderen. In het park lopen Jul en Julia rond, de muizen zijn de mascottes van het park. In het park vind je meer dan 60 attracties en ontzettend veel shows! Wanneer je je tickets bestelt via ANWB, krijg je korting! Normaalgesproken betaal je € 22,50 per persoon, via ANWB betaal je € 19,00 voor een ticket.

Zuiderzeemuseum

Wederom weer een park in Enkhuizen! In Enkhuizen vind je het cultuurhistorisch museum. De cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee komen samen in een binnen- en buitenmuseum. Ontdek hoe mensen vroeger leefden in Nederland en laat kinderen op avontuur gaan! Kinderen kosten € 10,00 per persoon, vanaf 12 jaar worden de tickets € 16,00.

Geen zin om de deur uit te gaan? Eerder deelden we een artikel over wat je kunt doen met een kinderen thuis!
Wat vind jij een leuk uitstapje om te doen met kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close