TOP
DIY

De leukste knutselwerkjes over de herfst

Themagebonden knutselen is en blijft leuk. Niet alleen ben je lekker met je handen bezig, maar ook betrek je kinderen op een ontspannen manier bij de veranderingen van de natuur. Wij delen graag leuke inspiratie op gebied van knutselen binnen het thema herfst voor een regenachtige knutselmiddag!

Herfstslinger maken met een tak

knutselwerkjes over de herfst

Voor deze DIY moet je eerst even naar buiten: zoek een mooie tak en laat deze goed drogen. Beschilder een vel papier met mooie herfsttinten en knip hier diverse soorten blaadjes uit. Let er wel op dat je het papier goed laat drogen. Maak met een perforator een gaatje in de blaadjes en hang ze met visdraad aan de tak. Dit geeft een ontzettend leuk effect! Ben je bang dat de blaadjes zullen scheuren? Plak dan eerst een plakbandje over de plek waar je wilt perforeren. Vouw het plakbandje rondom naar de achterkant van het blaadje en zo voorkom je scheuren!

(bron afbeelding)

Pompoenen beschilderen

knutselwerkjes over de herfst

Eén van de leukste knutselwerkjes voor de herfst is natuurlijk met pompoenen. Met een pompoen kan je ontzettend veel doen, van opeten tot uithollen.. Maar ook beschilderen! Je kunt kiezen voor gewone verf, een mooi patroon of een gezicht in de sferen van Halloween. Maar ook zonder verf kom je een heel eind. Zoals je op de afbeelding ziet: leg krijtjes bovenop een lichte pompoen en laat ze met een föhn smelten. Zo creëer je een vrolijk effect!

Schilderen met bladeren

knutselwerkjes over de herfst

In opvolging van de eerste DIY: weer knutselen met blaadjes! Dit keer gebruik je echte herfstblaadjes en legt deze op een vel papier. Wanneer je het blad nu beschilderd en de blaadjes goed vasthoudt, worden de blaadjes eigenlijk gebruikt als sjabloon. Ontzettend leuk wanneer je alle blaadjes weghaalt! Misschien is dit wel een knutselwerkje waar je also ouder even een helpende hand moet bieden bij het stilleggen van de blaadjes.

(bron afbeelding)

Een spinnenweb knippen

knutselwerkjes over de herfst

Een spinnenweb knippen uit één stuk is een stuk makkelijker dan je denkt! Neem een zwart papier en vouw het papier op als een ‘zigzag’. Dus een randje omvouwen, papier omdraaien, tegengesteld, vouwen, omdraaien, vouwen, enzovoort. Wanneer je het hele vel hebt gevouwen, vouw je het vel nogmaals. Dit keer vouw je het papier in het midden. Knip nu aan de randjes rechthoeken uit het vel tot de vouw in het midden. Hoe je dit moet doen zie je op de afbeelding. Wanneer je tevreden bent, vouw je je vel helemaal opeen. Hierna buig je de uiteinden naar elkaar toe en niet je vast. Nu heb je je eigen spinnenweb gemaakt!

(bron afbeelding)

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om knutselwerkjes over de herfst te maken. Doe jij aan themagebonden knutselen? En wat zou je willen maken deze herfst? Meer lezen over knutselen in de herfst? Eerder schreven we over hoe je dennenappels kunt versieren!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close