TOP
Traktatie
Traktatie Verjaardag

De leukste traktaties voor jouw kleintje

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat is je kleine spruit! Dat er weer een prachtjaar op zit, moet natuurlijk goed gevierd worden. Je begint dan ook al ruim van tevoren met de voorbereidingen: cadeautjes kopen, boodschappen doen, een taart bakken en, niet te vergeten, de traktatie voor op school in elkaar knutselen. Want wie jarig is, trakteert! Het valt alleen niet mee om elk jaar weer iets origineels te verzinnen. Wat zijn leuke, betaalbare ideeën voor een traktatie en hoe pak je dit creatief aan?

Candyland

Als kinderen ergens blij van worden, is het een mond vol met zoetigheid. Met de volgende traktaties voor je kleintje sla jij de plank in ieder geval nooit mis:

  • Spiesje met poffertjes: een leuke en lekkere traktatie die gemakkelijk te maken is samen met je kleintje. Bak eerst een grote hoeveelheid poffertjes (of koop kant-en-klare poffertjes). Smeer daarna een beetje slagroom op de ene helft van de poffertjes en prik ze op een cocktailprikker. Prik er vervolgens een aardbeitje bovenop, gevolgd door een nog een poffertje met slagroom. Je kunt de spies zo goed vullen als je zelf wil. Nadat je de traktatie af hebt, is zo’n prachtig kunstwerkje minstens een leuke foto waard! Pak je smartphone erbij voor een trots kiekje van je kind met de traktatie, zodat ‘ie beschermd is tegen de met slagroom besmeurde handjes. En als herinnering maak je een telefoonhoesje met deze foto erop, zodat het als het ware wordt vereeuwigd.
  • IJshoorntjes met marshmallows: een ijsje dat niet smelt, dat klinkt toch als muziek in de oren? Het voorkomt een hele kliederboel en is nog lekker ook. Koop ijshoorntjes, vul deze met verschillende kleuren marshmallows, prik er een parapluutje in en klaar is Kees!
  • Creatief met cakejes: zodra je een lading cup cakes hebt gebakken, kun je er de leukste creaties van maken. Steek er een cocktailprikkertje in met bijvoorbeeld een Minion hoofdje erop geplakt en decoreer de cupcake met gele, eetbare versierseltjes. Is je kleintje helemaal weg van draken? Ga dan hetzelfde te werk, maar dan met een drakenkop en groene decoratie. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zijn jullie sowieso dol op het maken van bijzondere cup cakejes? Surf online eens naar verschillende recepten voor unieke cup cakejes om de traktatie extra leuk te maken. Sla je booktype telefoonhoesje open en vind de perfecte cup cake!

Gezonde traktaties

Gezond is het nieuwe ongezond! Om de klasgenootjes van je kleintje een gezonde traktatie voor te schotelen, heb je verschillende mogelijkheden. Een paar ideetjes zijn:

  • Racewagen van fruit: een simpele, gezonde en lekkere traktatie. Wat je nodig hebt, zijn bananen, aardbeien en satéprikkertjes. Gebruik een hele banaan als middenstuk van de auto en prik vier cocktailprikkers aan de zijkant, op de plek waar de banden komen. Prik op deze prikkers eerst een plakje aardbei, gevolgd door een plakje banaan. Plaats daarna drie hele aardbeien bovenop de banaan met behulp van cocktailprikkers en de auto’s zijn ‘ready to go’! Auto’s bouwen was nog nooit zo gemakkelijk en lekker.
  • Egel van peer en druiven: schil de peer tot de helft en snijd een dun plakje van de onderkant af om de peer stabiel neer te leggen. Prik vervolgens cocktailprikkertjes in de helft van de peer met schil en prik hier een aantal druiven op. Maak hierna twee ogen en een neus met rozijntjes door ze vast te plakken op het geschilde gedeelte van de peer met een beetje appelstroop. Een prikkelbare, maar zeer lekkere traktatie.
  • Meloen: het leuke aan een meloen is dat het niet alleen lekker is, maar het er ook nog leuk uitziet. Dit is ideaal voor een traktatie. Koop drie verschillende soorten meloenen: galia meloen, watermeloen en een cantaloupe meloen. Maak vervolgens bolletjes meloen met behulp van een lepel en stop deze bolletjes in een leuk, zelf gedecoreerd kartonnen bakje. Zo heb je een heerlijke, gezonde en fleurige traktatie. Naast bolletjes, kun je ook heel leuk bootjes maken uit een meloen door de meloen in acht gelijke stukken te verdelen. Plaats in het stukje meloen een cocktailprikkertje met een zeil eraan en je boot is klaar. Hoe je dit zeil maakt, is aan jou. Gebruik bijvoorbeeld watermeloen, eetpapier of gewoon papier. Be creative!

Crea bea

Ben jij een echte crea bea en ben je het liefst uren bezig met het voorbereiden van de traktatie van je kind? Steek je handen maar vast uit de mouwen, want met de volgende traktaties krijgt je kleintje ongetwijfeld een luid applaus wanneer ‘ie de klas binnenwandelt:

  • Choco cocktail: dit is de droomcocktail voor elk kind. Vul een plastic champagneglas met M&M’s en plaats hier een mini chocolade cup cakeje bovenop die tot iets boven de rand van het glas komt. Breng bovenop het cakeje gekleurde frosting aan, in combinatie met wat zoetige decoratie om het helemaal af te maken. Een stukje chocoladehemel in een glas.
  • Pinguïn love: wat zijn we allemaal gek op die kleine waggelende beestjes in hun smoking. Des te meer reden om deze wezentjes te eren in een traktatie van je kind en een pinguïn als traktatie te maken. Doe dit als volgt: gebruik een snoepbanaantje voor de voetjes. Prik hier een cocktailprikker op met twee witte spekjes, gevolgd door een sliert trekdrop die als twee armpjes om de witte spekjes heen valt. Plaats bovenop de trekdrop twee zwarte ronde snoepjes, met daartussenin een mannasnoepje geklemd als snavel. Smullen maar!
  • Zakje patat van chips: als ware crea bea’s is het leuk om als traktatie je eigen zakjes ‘patat’ te maken. Pak een stapel a4’tjes, vouw hier puntzakken van en decoreer ze vervolgens naar smaak. Stop een handvol frietchips in de zakjes, gevolgd door een witte marshmallow dat het klontje mayonaise representeert. Zo lijkt het nét echt op een patatje met.

Als ‘knutselfreaks’ is eens in het jaar een traktatie maken samen met je kleintje natuurlijk veel te weinig. Gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden om je creativiteit te uiten. Zo kun je tegenwoordig zelf een tafelkleed inkleuren of je eigen iPad Pro 10.5 hoes maken. Genoeg keuze om weer een jaar lang creatieve tijd door te brengen met je kindje.

Met de bovenstaande ideeën heb je al weer heel wat extra inspiratie voor de traktatie voor jouw kleintje. Wat zijn traktaties die jij zou aanbevelen?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close