TOP
Boeken

Lezen zonder een overvolle boekenkast

Lezen. Lezen is leuk. Het helpt je ontspannen en je kunt heerlijk wegdromen. Als je leest, ben je even in een andere wereld en kun je even je eigen dingen opzij zetten. Verlies je in de karakters die voorkomen in je boek en het spannende verhaal wat er verteld wordt. Of lees mee over verdriet, liefde, verlies, fantasie of de biografie van mensen. Lezen geeft veel meer rust en ontspanning dan de televisie of je telefoon. Schermpjes geven je namelijk erg veel prikkels en het blauwe licht van je schermpjes houden je brein wakker. Maar als je zoveel boeken wilt gaan lezen, wordt je boekenkast wel erg vol. Ook niet handig. Dus op welke manier zorg je ervoor dat je lekker kunt lezen, zonder dat je boekenkast binnen de kortste keren uitpuilt?

De bibliotheek

Simpel. We kennen het al jaren. Je gaat erheen en leent een aantal boeken voor een maand of misschien toch maar één voor een week. En heb je ze uit, dan breng je ze terug. Het bespaart ook, want een boek kopen is veel duurder dan dat je er één leent! En de bibliotheek is vaak gevuld met de nieuwste boeken, dus er is geen reden om je te vervelen. Of je nu voor informatieve boeken gaat, romans, Engelse boeken of heel wat anders: je vindt het hier. Ideaal toch? En jouw kast barst niet uit zijn voegen!

Roulerende bieb

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: kleine kastjes in verschillende dorpen en steden, waar je boeken kunt halen en brengen. Dus als je boeken hebt thuis, die je liever wilt weggeven of verkopen, denk dan eens hieraan! Zet je oude boeken (of nieuwe, als je ze zat bent) in zo’n kastje. Zo kun je anderen een plezier doen met jouw boeken en jij kunt zelf ook weer wat nieuws uitkiezen. Gratis! En heb je het boek uit? Dan plaats je het gewoon weer terug in het kastje. Zo help je elkaar aan gratis leesvoer en wie weet waar je boeken allemaal terecht komen! 

E-books

Wist je dat er een app bestaat van de bibliotheek, waar je de boeken ook kunt lenen als E-book? Dat scheelt niet alleen geld (het kost maar 42 euro per jaar, voor 10 boeken per maand!), maar ook een berg ruimte in je eigen boekenkast! Je kunt het lezen op je telefoon of tablet! Sommige boeken zijn ook te lenen als Audioboek, zodat het wordt voorgelezen. Handig voor als je vervelende huishoudelijke klusjes moet doen. Oordopjes in en gaan! En tijdens het autorijden, winkelen en boodschappen doen kun je ook gewoon luisteren! En natuurlijk kun je ook een E-reader aanschaffen. Dan zien de pagina’s van je E-book er bijna hetzelfde uit als een echt boek! Minder prikkels dus! 

Onderling uitwisselen

Dit is eigenlijk hetzelfde idee als de roulerende bieb, maar dan onderling met kennissen of vrienden. Als je dezelfde smaak hebt in boeken, zoals romantische zwijmelboeken bijvoorbeeld, dan is dat ideaal! Want zo kun je elkaars boeken lenen en lezen, zonder elk boek te moeten kopen! Kijk maar eens wat je vriendinnen in de kast hebben staan! En ben je je boeken echt zat en is het tijd voor een grote opruiming? Dan kun je ze altijd naar de kringloop brengen of iemand cadeau doen!

Ben jij een regelmatige lezer?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close