TOP
Reizen

Lichtfestival Gent

Meteen aan het begin van dit jaar hebben wij een leuk uitje gepland. Zo fijn, want ik vind de maanden Januari en Februari soms best donker en depri dus met een uitje in het vooruitzicht is dat een mooi lichtpunt :). Met de buurtjes gaan we naar het lichtfestival in Gent! Licht zorgt voor een goed gevoel en bij zo’n lichtfestival kan ik dus mijn hart ophalen. Ik vertel je er graag meer over!

Het populaire festival vindt plaats van 29 januari tot 1 februari 2015. Eindelijk weer want de laatste editie was in 2012 en dat was een groot succes! Lichtkunstenaars uit de hele wereld maken van de binnenstad één groot lichtkunstwerk, met de Gentse gevels in de hoofdrol. Er zullen verschillende lichtsculpturen, spectaculaire projecties en installaties van hedendaagse nationale en internationale kunstenaars zijn. Het beloofd een pracht combinatie te worden van licht met de nodige geluidseffecten. Het heeft veel weg van het lichtfestival Glow, wat elk jaar in Eindhoven plaats vindt (ik schreef daar al eerder over, klik hier voor meer info).

Lichtfestival Gent_van Uit in Gent_panorama_blog badschuim.eu

 

Dynamische wandelroute met verschillende infopunten

Om de vele bezoekers een aangename ervaring te bieden, is het nieuwe parcours 5 km lang en loopt het langs brede straten en grote pleinen. Tijdens het festival zijn er 4 informatiepunten voor bezoekers. Zij kunnen daar hun route afhalen. Maar je kan het natuurlijk ook vooraf doen, klik hier door naar de route van het Gentse lichtfestival 2015. Bezoekers kunnen hun route starten waar ze willen. Daarnaast kun je ook al bekijken welke lichtkunstenaars er mee doen, klik daarvoor hier.

Lichtfestival Gent_van nieuwsblad be_blog badschuim.eu

 

Een indruk van de voorgaande editie

In dit filmpje krijg je een onzettend goede indruk. Het is wel lang hoor, mijn aandacht verslapt al snel naar een paar minuten, maar het is wel de moeite waard. Dus ga er eens lekker voor zitten met een bakkie thee, koffie en koekje, hmmmmmm. Het meest indrukwekkende in het filmpje vond ik rond de 1.36 min tot en met 3.30 min en van 9.10 min tot en met 10.00 min; een aantal indrukwekkende lichtshows op gebouwen! Daarnaast geeft het een goede totaalindruk van de variatie en de drukte! Want de vorige festivals lokte namelijk honderduizenden bezoekers!

Voor meer informatie kun je kijken op de site van de stad Gent en de Facebookpagina van het festival.

Wij hebben een hotelletje geboekt en ik kijk er enorm naar uit! Ik ben dan ook fan van onze Zuiderlijke buren. Hun bourgondische levensstijl, hun heerlijke taaltje, de prachtige steden en de gehele manier van doen charmeren mij elke keer weer. Heb jij dat nou ook bij een stad of land?

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • Cinnamon Etcetera
  9 jaar ago

  Hee Ceciel, Lichtfestival Gent lijkt me ook superleuk! Ik kan me voorstellen dat het aantrekkelijk is om hier heen te gaan, zeker in combinatie met een nachtje slapen. Gent staat zowiezo nog wel op mijn wensen lijstje om eens heen te gaan, nog nooit geweest namelijk.. En genoeg te zien en te doen. Geniet ervan straks :)

  • Ceciel - badschuim
   9 jaar ago

   Dankje Neelke, dat gaat zeker lukken. Je ziet mijn belevenissen van dat wk op instagram wel voorbij komen :)!

 • obist
  9 jaar ago

  Gaaf. Het heeft veel weg van GLOW Eindhoven. Het kunstwerk op 3:12 stond eerder al op GLOW. Veel plezier en ik hoor wel hoe het geweest is.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close