TOP
Luchtplantjes DIY zelf maken I gemaakte door het creatieve lifestyle blog Badschuim
DIY

Luchtplantjes DIY

Planten, plantjes ik kan er niet genoeg hebben. Mijn huis werd wel eens een ware jungle genoemd. Ik ben een echte plantenliefhebber! Maar tijdens de vakantie periode moet ik echt een water-gever-oppas regelen! Maar niet voor allemaal: mijn luchtplantjes kunnen wel even zonder water! Ken je ze nog niet: luchtplantjes? Ik stel ze aan je voor EN laat je een luchtplantjes DIY zien. Deze DIY is een echte interieur tip!

Luchtplantjes, wat zijn dat eigenlijk?

Luchtplantjes wat zijn het, DIY zelf maken I gemaakte door het creatieve lifestyle blog Badschuim

Een luchtplantje (ook wel tillandsia genoemd) zijn plantjes zonder wortels en hebben geen aarde nodig. Ze groeien in de natuur op bomen en rotsen. Water en voeding halen ze uit de lucht via de schubben op de bladeren. Ze hebben daardoor weinig verzorging nodig en zijn dus ideaal voor mensen die regelmatig water geven vergeten en dus elke plant laten doodgaan. Natuurlijk hebben ze wel iets van verzorging nodig! Het luchtplantje heeft elke week iets van water nodig. Je kunt ze onder de kraan houden of de bladeren goed nat spuiten met een planten spray.

De luchtplantjes zijn enorm decoratief, want je kan ze ophangen en in veel accessoires van je interieur verwerken. Kijk maar eens wat ik voor een leuke combinatie maakte.

Luchtplantjes DIY

Mijn liefde voor vintage theekopjes liet ik al eerder aan jullie zien. Gemist?! kijk dan eens naar deze high theekopjes en bloembollen theekopjes . Mijn geliefde theekopjes kon ik ook nu gebruiken voor de luchtplantjes DIY.

Wat heb je nodig voor de luchtplantjes DIY: een theekopje, een mooi touwtje en een luchtplantje. Knoop het touw aan het kopje, plaats het plantje er in en zoek een leuk plekje om het op te hangen. Dan krijg je dit mooie resultaat:

Luchtplantjes DIY zelf maken I gemaakte door het creatieve lifestyle blog Badschuim Luchtplantjes DIY zelf maken I gemaakte door het creatieve lifestyle blog Badschuim Luchtplantjes DIY zelf maken I gemaakte door het creatieve lifestyle blog Badschuim

Hang deze luchtplantjes DIY bij elkaar in een groepje en je hebt een prachtige, decoratieve aanvulling op je interieur!

Zoek je nog meer leuke interieur tips? Kijk dan eens op de verzamelpagina decoratie & inspiratie van mijn blog!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • Ageeth Mooij
  9 jaar ago

  Ik vind het een geweldig idee en een leuke combinatie van de theekopjes en groen in huis. Origineel!

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Dankjewel Ageeth! Ik vind ze zelf ook nog zo leuk en ze hangen zo gezellig in huis :).

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close