TOP
Lucinda Belinda Melinda McCool- boekreview en winactie
Boeken Om weg te geven

Lucinda Belinda Melinda McCool. Een geestig maar onheilspellend sprookje…

Cool dat is tegenwoordig wat je moet zijn en dan ook nog eens graag helemaal als de laatste mode (en op rijm)! Lucinda Belinda Melinda Mccool heeft dat namelijk als doel! Niemand kan ontsnappen aan haar make-overs of je nu wilt of niet, maar dat loopt niet altijd goed af….. Ontdek het mooie geïllustreerde & geestige maar ook onheilspellende sprookje van Lucinda en leer ook nog eens een wijze les!

Lucinda Belinda Melinda McCool- boekreview en winactie

Lucinda Belinda Melinda McCool: waar gaat het over.

Het mooiste meisje van de klas is Lucinda Belinda Melinda McCool en haar doel is om alles en iedereen om haar heen net zo mooi te maken als zijzelf. Ze teistert al haar vrienden en familie met haar kritiek op hun dikke billen en harige snorren (vooral die van haar oma). Wanneer Lucinda in het bos een monster tegenkomt, wordt ook hij onderworpen aan een make-over. Maar dan komt Lucinda erachter dat ook al verander je de buitenkant van een monster in een prachtig mooi wezen, het is en blijft een monster…

We verklappen natuurlijk het einde niet, dat mag niet bij een boek, dat moet je zelf maar gaan lezen ;)!

Lucinda Belinda Melinda McCool: wat vonden wij van dit boek.

Lucinda Belinda Melinda McCool- boekreview en winactie

De kaft ziet er ontzettend uitnodigend uit met de leuke & mooie handlettering en de binnenkant is eigenlijk nog mooier. Ik hou namelijk wel van deze manier van illustreren: vlot & met eenvoudige pennenstreken ingevuld met aquarel achtige kleuren. De plaatjes beelden heel goed en duidelijk het verhaal uit. Ontzettend fijn voor kinderen die voorgelezen worden en zo het verhaal extra goed kunnen volgen. De letters zijn vlot maar nog goed te lezen voor beginnende jonge lezers. Ontzettend leuk dat het op rijm is, want dat leest zo lekker weg.

Lucinda Belinda Melinda McCool- boekreview en winactie

Lucinda Belinda Melinda McCool- boekreview en winactie

Niet alle sprookjes lopen goed af. Dat leerde we vroeger al in verschillende sprookjes en in het echte leven is het ook niet zo. Dus vond ik het ook wel eens fijn om een kinderboek te lezen waarin dat ook zo is.

Dit boek leert je kind ook een wijze les: het draait niet om het uiterlijk maar wat van binnen zit, dat is belangrijker.

Iets wat ik extra leuk vind aan dit boek, want tegenwoordig kan je hier maar niet genoeg aandacht aan besteden bij jonge kinderen.

Het boek Lucinda Belinda Melinda McCool is uitgegeven door Meis & Maas en te koop voor € 12,95 (ISBN 9789030501336 ). Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Winactie van het boek ‘Lucinda Belinda Melinda McCool – gesloten

Van uitgeverij Meis & Maas mag ik nog iemand dit leuke boek kado geven.

De winactie is gesloten en gewonnen door: Marguerita.

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via de Facebook pagina om niets te missen.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review. Meer uitleg hierover kan je hier lezen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

14 COMMENTS
 • Berendina
  8 jaar ago

  Prachtig boek om samen met de kleinkinderen van te genieten!

 • Feinette
  8 jaar ago

  Wat een leuk boek! De illustraties zijn zo mooi. Je krijgt direct zin om voor te lezen. Ik wil dit boek graag winnen voor mijn oppaskindjes!

 • Natasja Smit
  8 jaar ago

  Zou hem graag aan mijn zoontje geven, omdat hij een kanjer is want ondanks dat hij dyslexie heeft en lezen niet altijd een pretje is geeft hij niet op. Ook met dit boekje zal hij dat doen en de rijm en mooie prenten maken het lezen net even iets leuker..

 • ingridw57
  8 jaar ago

  Leuke actie. Zou graag winnen voor een meisje dat vaak de underdog is.

 • Marguerita
  8 jaar ago

  Wat leuk! Ik lees heel graag verhalen voor die op rijm zijn, dat leest toch nét even lekkerder. Dit boek voorlezen lijkt me geweldig, echt even een momentje met mijn dochters :-)

 • Marientje
  8 jaar ago

  Ik neem graag deel aan deze winactie. Het boekje zou ik aan mijn 2 meisjes geven (2jaar en 5 jaar).

 • Evy
  8 jaar ago

  Dit boek zou ik enorm graag winnen voor mijn lieve dochter Ione. Ze zit in het eerste leerjaar en heeft het niet altijd even makkelijk met lezen. Het kost haar soms veel tijd en moeite en om haar gemotiveerd te houden, ben ik steeds op zoek naar leuke boeken. Dit lijkt mij er zeker eentje, met een mooie en belangrijke boodschap. Daarna is het dan de beurt aan haar broer die in september naar het eerste gaat en daarna kan ik dit prachtige boek meenemen naar mijn werk (ik werk in een buitenschoolse kinderopvang) en de kinderen daar een plezier mee doen :)

 • brants
  8 jaar ago

  ziet er een leuk boekje uit voor mijn kleindochter

 • kempenaers
  8 jaar ago

  doe graag mee voor mijn kleindochter

 • Marijke boulet
  8 jaar ago

  Ik zou dik boek graag winnen voor mijn nichtje Stacey ! ;-) Hier zou ik haar een groot plezier mee doen en ze leert er nog iets uit ! :-)

 • Hardeman E.
  8 jaar ago

  Ik speel mee met deze wedstrijd om mijn dochter te plezieren.

 • Flore Vandelook
  8 jaar ago

  Ik zou graag dit boek winnen om te gebruiken in de logopedische therapie. Ideaal om taal en lezen bij kinderen te stimuleren!

 • Carla Lansink
  8 jaar ago

  Het lijkt me een (h)eerlijk boek om mijn kleinkinderen voor te lezen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close