TOP
Luxe in badkamer
Thuis / Lifestyle Wonen

Luxe in je badkamer: 3 tips

Een gevoel van luxe in je badkamer kun je gemakkelijk zelf creëren. Wanneer je samenwoont met kinderen, kies je soms liever voor praktisch dan voor luxe. Denk aan een felle badmat om niet uit te glijden in bad en je schoonmaakmiddelen hoog op de kast, veilig weg van kinderhandjes. Toch is het zorgen van een luxe gevoel een kleine handeling met een groots effect. Het is vaak net even een extra stap die je lekker laten ontspannen in huis. In dit artikel vind je drie tips voor het maken van een luxe badkamer.

Welness in badkamer

Luxe in bad

Het gevoel van luxe creëer je zelf. Dit betekent niet dat je direct hoeft te investeren in grote veranderingen in huis. Heb je bijvoorbeeld al een bad in de badkamer? Wat een luxe! Een luxe ligbad maak je helemaal af me een lekkere badolie, kaarsen en een plank waarop jij je drankje en je boek kwijt kunt. Ontspannen maar! Doe het licht uit en zet een zacht muziekje aan. Het is net of je jezelf in de spa waant! Heb je geen bad in je badkamer? Wellicht is het mogelijk om dit bad te plaatsen. Niet alleen krijg je er zelf fijne momenten van ontspanning voor terug, ook voor je kinderen is het dagelijks een feest om in het bad plaats te nemen!

kaarsen bij bad

Luxe onder de douche

Met kleine stappen geef je jezelf net iets extra’s in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de douchekop voor een regendouche. Deze douchekop geeft net dat extra gevoel van luxe in de badkamer en koop je vaak al vanaf 80 euro. Wil je een stapje verder gaan? Neem dan een douchekop met massagestraal. Heerlijk! Kies wederom voor een lekker ruikende douchegel of een douchefoam van een mooi merk. Een momentje voor jezelf in de badkamer zal je goed doen. Zet muziek aan door middel van een doucheradio en neem even de tijd om jezelf te wassen en scrubben.

Regendouche

Luxe door middel van handdoeken

Investeren in handdoeken is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer het gaat om geld uitgeven. Handdoeken zijn niet alleen praktische middelen om jezelf af te drogen: ook daar kun je een verwenmomentje voor jezelf van maken! Kies een set mooie handdoeken uit in verschillende formaten. Vouw ze mooi op en presenteer ze in rollen of stapels in de badkamer. Net als in de sauna! We weten zeker dat deze manier van handdoeken neerleggen net even zorgt voor een fijner gevoel, dan de stugge handdoeken die je al jaren hebt. Deze kunnen nu wel weg. Voor je kinderen is het hebben van nieuwe handdoeken ook een feest. Deze handdoeken zijn lekker zacht en zorgen voor een prettige manier van afdrogen. Misschien kunnen je kinderen wel een eigen kleur handdoeken kiezen? Dan heeft iedereen een eigen exemplaar! Combineer de handdoeken met een bijpassende badjas en badmat. Je bent helemaal compleet voor een hele sauna-ervaring in je eigen huis.

Kies wat vaker voor een moment voor jezelf in de badkamer. Dit kan gemakkelijk wanneer de kinderen al of nog slapen. Zo laad je even helemaal op in je eigen omgeving. Je ervaart het gevoel van een sauna, zonder dat je de deur uit hoeft. Even helemaal ontspannen en jij bent er als mama weer helemaal klaar voor! Gelukkiger kan je een mens niet maken. Niet waar?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close