TOP
Maak je eigen kurkwand een prikbod van kurk
DIY Easy Peasy DIY Wonen

Maak je eigen kurkwand – een prikwand van kurk in je kamer

Doe je ook al mee aan de kurkrage. Helemaal terug van weg geweest en voortaan in je gehele interieur te vinden. Wij maakte er nu zelf een eigen wand mee! Een prikwand van kurk in je kamer om de leukste spulletjes aan op te hangen. En het is zo simpel om te maken: easy peasy! Dus kijk even mee en maak je eigen kurkwand.

Wat heb je nodig voor je eigen kurkwand:

  • Zelf klevend kurk, zoals bv te koop bij Wonen voor jou.
  • Twee potloden of pennen;
  • Een mooie wand waar je het kurk op kan hangen ;) .
  • Extra’s: leuke prikkers om alles aan je kurkwand op te hangen. Ik gebruikte een oud spelden doosje, lekker hip & retro.

Een zo maak je je eigen kurkwand:

Dit keer maakte ik er een leuk filmpje van, maar hier onder ook nog even het stappenplan:

Stap 1 – maak je eigen kurkwand: Zorg voor een schoon, droog, glad oppervlak. Leg van te voren je patroon op de vloer. Zo kan je bekijken of het op je wand past en weet je meteen welk patroon je wilt gaan leggen.

Stap 2 – maak je eigen kurkwand: Verwijder de folie aan de achterkant van het kurk en plak het op de wand. Wanneer je tussen de kurken onderdelen een gelijke ruimte wilt hebben kun je er een potlood tussen doen, alvorens je het opplakt. Hierdoor krijg je een mooi geometrisch geheel.

Let op: Vast is vast! Dus wanneer je op het kurk drukt is er ook geen ruimte meer om te schuiven. Je kunt het kurk wel weer verwijderen, maar dan raakt het beschadigd. Het is dus niet herbruikbaar.

Pimp je prikbord met je de schattigste kinderknutsels en tekeningen van je kids,  mooiste kaartjes, foto’s en ander leuks. Het is een aanwinst in je interieur en je kids vinden het vast ook erg leuk.

EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close