TOP
Knutselen Pasen
DIY Easy Peasy DIY

Maak je eigen paashaas van een wc rol – knutselen voor Pasen

Wat zijn die paashaasjes toch schattig. Hoe leuk is het dan om ze zelf thuis te maken met je kids. Met een wc rolletje, wat stiften, plakoogjes en rietjes kom je al een heel eind en maak je deze lieverds. Dus check het stappenplan en tover de wc rolletjes paashazen ook in je huis. Zo is knutselen voor Pasen extra leuk!

Paashaas van een wc rol, dit heb je nodig:

  • Wc rolletjes;
  • Plak / wiebeloogjes,
  • Rietjes of chenille draad;
  • Pomponnetje;
  • Schaar;
  • Stiften.

Paashaas van een wc rol, zo maak je hem:

Stap 1 – paashaas van een wc rol: Laat je kids het wc rolletje een kleurtje geven met de stiften. Laat ze een lichtere kleur kiezen, want je maakt straks nog oortjes, oogjes en een mondje met stift en die kan je dan met een donkere kleur een accent geven.

Stap 2 – paashaas van een wc rol: Klaar met kleuren: deuk dan de bovenkant van het rolletje in zodat je oren maakt. Teken daarna de oren er op met stift.

Stap 3 – paashaas van een wc rol: Je gaat nu een gedeelte van het gezichtje maken. Plak de oogjes op het paashaasje. Daarna maak je daar onder een neusje met snorharen, een mondje en daaronder tandjes. Op zich is je paashaas nu al leuk, maar je gaat het nog leuker maken.

Stap 4 – paashaas van een wc rol: Pak je schaar en maak 2 gaatjes bij de snorharen. Steek daar het rietje door, zodat je grappige snorharen krijgt. Alternatief: gebruik chenille draad voor de snorharen. Je plakt ze er heel makkelijk op.

Stap 5 – paashaas van een wc rol: En nu de finishing touch: plak het pomponnetje op als staart. Je schattige paashaas is klaar!

Meneertje Badschuim en zijn vriendjes hadden hard gewerkt, want zij maakte dit schattige drietal:

Paashaas wc rol

Knutselen voor Pasen

Knutselen Pasen

Op zoek naar nog mee leuke paas knutsel tips? Scroll naar beneden voor gerelateerd blogberichten of klik direct door naar mijn verzamelpagina voor Pasen

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close