TOP
krokodil wc rol, wc rol dieren, wc rolletjes, lege wc rol diy
DIY

Maak een krokodil van een wc rolletje – je dierentuin is dan compleet!

Met deze vlijmscherpe happer maakte wij onze wc rolletjes dierentuin compleet! Een krokodil van wc rolletje. Kijk gauw hoe je hem maakt.

Maak je eigen dierentuin van wc rolletjes. Dit is deel 4: een krokodil van een wc rolletje. Makkelijk te maken met dit foto diy stappenplan!

Krokodil van een wc rolletje, dit heb je nodig:

Om deze hap grage groene gigant te kunnen maken, heb je het volgende nodig:

  • wc rolletje, je hebt een keukenrol (of 2 rolletjes) nodig voor het lijf en 1 voor de staart.
  • verf, of als alternatief papier en stiften.
  • schaar & plakband & stift.
  • plakoogjes.

Krokodil van een wc rolletje, zo maak je hem:

Maak je eigen dierentuin van wc rolletjes. Dit is deel 4: een krokodil van een wc rolletje. Makkelijk te maken met dit foto diy stappenplan!

Stap 1 – krokodil van wc rolletjes:  Geef alle onderdelen van je wc rollen een groene kleur. Laat daarna de geverfde wc rolletjes goed drogen. Dat zal ongeveer 5 – 10 minuutjes duren.

Stap 2 – krokodil van wc rolletjes: nu knippen we de bek, poten, staart en gekartelde stekels op de rug. Teken als eerste de bek op de helft van de keukenrol zoals op de foto is aangegeven. Knip het daarna uit. Knip daarna de poten uit diezelde rol (hoe, kun je teruglezen bij de DIY van de leeuw). Nu is de staart aan de beurt. Hiervoor gebruik je het wc rolletje. Aan 1 kant maak je aan de boven en onderkant een puntige staart. Als laatste knip je de rugkartels. Dat doe je uit een ander wc rolletje, zoals hieronder staat aangegeven.

krokodil wc rol, wc rol dieren, wc rolletjes, lege wc rol diy

Daarna maak je een snede aan de bovenkant en schuif je ze daar in. Dit doe je ook met de staart.

Stap 3 – krokodil van wc rolletjes: Zet nu staart en kop aan elkaar. Schuif de staart over het lijf

Stap 4 – krokodil van wc rolletjes: Nu ga je de bek van de krokodil nog mooi maken. Verf aan de binnenkant de tong rood en de tanden wit. Dan lijkt het net echt!

Stap 5 – krokodil van wc rolletjes: Als laatste plak je de oogjes op de krokodil.

Klaar is je krokodil!!

Je dierentuin is nu compleet, wat een gezelligheid! Wil je ze allemaal nog een keer maken, dan klik je gauw door naar: 

De leeuw van wc rolletjes, de slang van wc rolletjes of de olifant van wc rolletjes.

Maak je eigen dierentuin van wc rolletjes. Dit is deel 2: een slang van een wc rolletje. Makkelijk te maken met dit foto diy stappenplan!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close