TOP
Interieur Wonen

Maak van je huis een eigen thuis met een vloerkleed

Een vloerkleed is een echte blikvanger in het interieur. Het kan van een mooi huis echt een gezellig thuis maken! De look van het kleed zegt iets over jouw stijl en persoonlijke smaak. Het zorgt meteen voor een knusse uitstraling! Ben je benieuwd wat alle andere voordelen zijn? Wij vertellen je er graag meer over!

Het voelt warm aan

Een vloerkleed in huis voelt warm aan. Letterlijk en figuurlijk! Het is heerlijk om in de winter een zacht kleed onder je voeten te hebben. Zeker als het een hoogpolige is! Daarnaast heeft een kleed ook een isolerende functie. Zo kun je de warmte in de kamer beter vasthouden. Verder ziet een vloerkleed er heel warm en sfeervol uit.

Je kunt het gebruiken als afscheiding

Met een kleed kun je verschillende ruimtes in de kamer afscheiden en benadrukken. Door een vloerkleed in de woonkamer te leggen, ontstaat er een duidelijke zithoek. Alle losse meubels vormen nu een mooi geheel. Ook een vloerkleed onder de eettafel kan er daarom erg mooi uitzien! Wil je meer sfeer in de kinderslaapkamer? Dan kun je een kleed voor of naast het bed leggen.

Het dempt geluid

Heb je een harde of houten vloer? Dan kan dit best wat geluid maken als je erop loopt. Een vloerkleed zorgt ervoor dat (echo) geluiden worden gedempt. Dit kan ook erg fijn zijn als je kinderen hebt die graag heen en weer rennen.

Je kunt je eigen stijl benadrukken

Natuurlijk zijn er kleden in allerlei vormen, maten en kleuren. Kies een product wat bij je past en waar je blij van wordt. Of dat nou een modern kleed is met een grafische print of een klassieke optie in een neutrale kleur. Hiermee kun je echt je eigen stijl benadrukken! Neem eens een kijkje op Karpettenkelder.nl voor meer inspiratie. Bij deze webshop kun je niet alleen sorteren op kleur, maar ook op merk en stijl.

Het beschermt de vloer

Een kleed is ook heel handig als je de vloer wilt beschermen. Zeker op de plekken waar veel met meubels wordt geschoven. Zet de stoelen er helemaal op en voorkom daarmee een hoop krassen.

Je kunt het makkelijk vervangen

Vandaag ben je gek op een simpel grijs kleed, maar over een paar jaar ben je misschien wel toe aan iets anders. Dat is helemaal niet zo gek! Stijlen en trends blijven altijd veranderen. Gelukkig is een vloerkleed een item wat je makkelijk kunt vervangen als je erop uitgekeken bent.

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close