TOP
Thuis / Lifestyle

Mag ik ff zeuren.

Jill, een blog over mijn hond_blog badschuim.euJemig wat kunnen mensen toch bot zijn en alles zeggen wat ze maar willen. En dan heb ik het vooral over wat ze over mijn allerliefste hond allemaal kwijt willen. Het is dat ik netjes ben opgevoed! Lees hier wat ik over mijn hond te horen krijg en wat ik netjes wegslik om maar niet te antwoorden.

Ze is 11 jaar oud, de trouwste en liefste hond die er is en ja! ze is te zwaar. Door verkeerde voeding, een allergie en nog meer ellende heeft ze dit overtollige gewicht bereikt. Ze slaapt de hele dag, is reumatisch en veel beweging krijgt ze dus niet meer om af te kunnen vallen. We lopen wel 4x per dag met haar een rondje, maar goed om nou zo’n oud bessie op dieet te doen, dat gaat me te ver. Maar anderen denken daar HEEEEl anders over en kunnen het niet laten om hun ongezouten mening te delen. Een opsomming van de meest gehoorde opmerkingen (en mijn gedachtes die ik maar WEL netjes voor me houdt):

 1. Die hond van jou is wel dik he?! Net of ik dat niet zelf kan zien en ja het is dus zo. Jij hebt er ook last van zie ik, maar dat zeg ik toch ook niet recht in je gezicht!
 2. Goh die is oud! Jij begint ook al grijs te worden. Dat schreeuw ik toch ook niet over de straat.
 3. Nou, nou die krijgt van jou wel genoeg te eten. En jij van jezelf ook zo te zien.
 4. Zo, zo die kan een slak nog bijhouden. Je scheld een bejaarde toch ook niet uit omdat ze niet harder kan lopen! 
 5. Is dat een meisje, nou dat is niet echt te zien door haar omvang. Hmmm, laten we het dan maar niet over jouw looks hebben. 

Zo, ik ben mijn frustratie even kwijt. Sorry hoor van dit zeuren. Nee, eigenlijk niet! Beter zo dan dat ik op straat met iemand in discussie ga. Toch?!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

6 COMMENTS
 • Melanie
  9 jaar ago

  Wat een schat van een hond! Zelf heb ik ook een golden boy van 13 jaar en krijg alleen over zijn lopen opmerkingen. Maar wat wil je, met 90+ lopen wij ook niet meer zo soepel.

  • Ceciel - badschuim
   9 jaar ago

   Dankje Melanie! Wat lief dat jij jouw hond een golden boy noemt! En ja daar denken mensen helemaal niet bij na want honden heb nu eemaal geen looprekjes of dergelijke.

 • Cinnamon Etcetera
  9 jaar ago

  Aah wat een lieve hond. Ik kan me heel goed voorstellen dat het stom is om dit soort opmerkingen te horen. En nederlanders vinden wat mij betreft iets te vaak dat ze alles maar mogen zeggen. Onder het mom van ‘eerlijkheid’, maar vaak is het onbeschoft en bot.

  • Ceciel - badschuim
   9 jaar ago

   Hoi Neelke, dat klopt helemaal wn daarom wilde ik juist het eens van me afschrijven.

 • joke
  9 jaar ago

  Kijk eens in die mooie trouwe hondenogen, mooier bestaat toch niet.
  Dik of dun, oud of jong, waar hebben jullie het over, waren de mensen maar als honden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close