TOP
Beauty Gezondheid

Manieren om te ontspannen in de avond

We zitten al gauw met onze telefoon voor onze neus zodra de kinderen op bed liggen. Moe van de dag, van het werken of van een dag zorgen voor je kinderen en het huishouden. We hebben geen puf meer voor een gesprek met elkaar. En dan is het eerste wat we doen: grijpen naar een telefoon. De tablet. Of de TV gaat aan. Maar eigenlijk ontspannen we er niet heel erg van. Wat zijn juist wel dingen die je kunt doen, alleen of samen, waardoor je ontspant? Samen bezig bent? 

Lezen

Het wordt niet veel meer gedaan, veel mensen hebben liever een film of serie. Maar juist het flitsende beeld en het blauwe licht zorgt ervoor dat je actief blijft in je hoofd. Dat kan als gevolg hebben dat je niet rustig slaapt. Een boek lezen geeft juist rust. En als je een partner hebt: pak allebei een boek, ga knus tegen elkaar aan zitten, met een dekentje. Een wijntje erbij…heerlijk!

Een grote puzzel

Pak een puzzel van 1000 stukjes en begin eraan. Gewoon doen. Op de eettafel. En ben je klaar voor vandaag, wil je morgen weer verder gaan? Dan leg je er een tafelzeil overheen en je hebt er geen last van. Samen aan tafel met een puzzel. Het is ontspannend en gezellig! En zeker weten dat je op deze manier meer contact hebt en meer gesprekken voert dan dat je beiden naar een scherm staart. 

Een lang warm bad

Heb je een bad? Dan is dit de ultieme manier om te ontspannen. Een lekkere badzout of olie. Lavendel bijvoorbeeld, ontspant. Even niks. Lampen uit, kaarsjes aan. Misschien zachte muziek op de achtergrond. Laat je lichaam ontspannen in het water en laat je spieren tot rust komen. Door even niks te moeten, kan ook je hoofd tot rust komen.

In de keuken

Als je een kook- of bakfanaat bent, is het heerlijk om in alle rust ’s avonds wat lekkers te maken. Misschien alvast wat voorbereiding voor de volgende dag. Een soepje opzetten bijvoorbeeld. Of koekjes bakken, een cake of wat anders waar je gewoon nu zin in hebt. 

Hapje en een drankje

Geen plannen voor de avond? Trek de kasten leeg en zet de tafel voor met lekkere hapjes. Chips en nootjes, chocola, misschien toastjes met een salade of kruidenboter. Vergeet niet een drankje te pakken en gewoon samen te genieten. Herbeleef oude herinneringen of bedenk wat je in de toekomst wilt doen.

Schrijven en creatief bezig zijn

Wist je dat schrijven je hoofd leegmaakt? Daarom hebben veel mensen een dagboek of zijn ze druk met een bullet journal. Het helpt ontspannen, helder nadenken en alles weer op een rijtje te krijgen. Creatief bezig zijn is sowieso een manier om je gevoelens te uiten, zodat je het niet opkropt. Juist als je je hoofd leeg hebt, kun je ontspannen en op die manier bereid jij je ook goed voor op een fijne nachtrust. 

Ook zijn er heel veel soorten kleurboeken te koop voor volwassenen. De platen hebben veel detail en je bent dus al snel geconcentreerd bezig. Daarnaast kun je natuurlijk ook schilderen of klussen in huis. Lekker met je handen bezig zijn. 

Hoe zorg jij ervoor dat je ontspant in de avond? Ga jij lezen, creatief aan de slag of zoek jij het in de keuken? Neem je een bad of heb jij een andere manier?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close