TOP
Mama

Me time: daar hoort ook studeren bij

Als moeder zijn er ontzettend veel dingen waar je rekening moet houden, dingen die je moet inplannen en tijd voor vrij moet maken. Zo ben je bezig met het huishouden, alles rondom de verzorging van de kinderen en school. En als de kinderen weer thuiskomen van school, zet je ze aan een glas limonade met een koekje, terwijl je zelf begint aan het eten voor die avond. Het vergt best veel van je en natuurlijk doe je het met liefde, maar is er nog wel tijd over voor jou zelf? Wat doe je per dag echt voor jezelf? Plan je momentjes in om even te gaan zitten en te ontspannen? Doe je dagelijks iets voor jezelf waar je echt van kunt genieten? Even zonder partner, zonder kinderen: alleen jij. Dat kan al zijn dat je even de tijd neemt voor een kop thee in de tuin, een wandeling, misschien even naar de schoonheidsspecialiste of een manicure inplannen. Maar er zijn genoeg moeders die eigenlijk ook verlangen naar meer dan dat. Echt iets wat alleen van hen is. Iets waar ze zich voor kunnen inzetten, trots op kunnen zijn. Sporten bijvoorbeeld. Elke dag weer jezelf uitdagen. Maar wat dacht je van studeren?

No way

Studeren? Ja zeg, hoe zou ik dat ooit moeten doen? Dagen naar school, huiswerk maken, hoe is dat nu te combineren met alles wat er thuis moet gebeuren? Hoe is dat nu te doen in combinatie met de kinderen? Zij hebben mij op vaste tijden nodig. Naar school brengen, van school halen…

En toch is het te doen! Er zijn tegenwoordig heel veel online studies die je kunt oppakken. In werkelijk alle soorten en maten, alle richtingen die je maar kunt bedenken. Of je nu geïnteresseerd bent in voeding, het onderwijs of in beauty; het is allemaal mogelijk. En dat geeft jou dus de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de tijd die je hebt tussen alle dagelijkse taken in. Kinderen op school en alles in het huishouden loopt op schema? Fantastisch, dan is er ruimte om een uurtje studiemateriaal door te nemen of huiswerk te maken! 

Wat brengt het?

Eerlijk is eerlijk; het is niet voor iedereen. Niet iedereen ziet het zitten om extra dingen op te pakken, naast wat er allemaal al moet gebeuren. Maar sommige vrouwen hebben juist erg het verlangen om iets voor zichzelf te doen, om verder te gaan, zich te ontwikkelen en mijlpalen te halen. Al brengt het moederschap heel veel moois en ben je er erg gelukkig mee, dan nog kan er een gevoel zijn van leegte, wat je op wilt vullen. En dan is het natuurlijk heel mooi als je door middel van je te ontwikkelen, dat extra beetje voldoening kunt krijgen! En wat is er mis met jezelf ontwikkelen en trots op jezelf zijn?

Geen zin in jaren studeren

Heel begrijpelijk dat je geen behoefte hebt om weer vier jaar aan de bak te gaan. En gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Er zijn zoveel cursussen die maar kort duren! Sommigen duren maar drie maanden, zes maanden of elf maanden. Dat is dan wel weer te overzien en zodoende is de drempel ook lager om ergens aan te beginnen. Ook hebben meerdere studies verschillende modules, waardoor je klein kunt beginnen en, als het bevalt, verder kunt gaan met volgende modules. Zo kom je stapje voor stapje verder. En heb je even geen tijd of ruimte? Dan kun je zonder problemen even pauze nemen, totdat je weer ruimte hebt om verder te gaan!

Welke studie of cursus zou jou wel aanstaan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close