TOP
Meccano bergrallyset - speelgoed review
Meccano bergrallyset – speelgoed review
Meccano bergrallyset – speelgoed review
Meccano bergrallyset – speelgoed review
Review

Meccano bergrallyset – speelgoed review

Onlangs kwam er een mailtje binnen met de vraag of wij het leuk vonden om de Meccano bergrallyset te reviewen? Wat was dat nou voor een overbodige vraag: JA graag! Met smacht werd er gewacht op het pakje van die aardige pakketbezorger die ons al bij de voornaam kent (oei, oei). Na bezorging moest er direct gestart worden met bouwen. Hoezo, het is bijna bedtijd, meneer en meneertje Badschuim hadden alleen oog voor de schroefjes, boutjes, moertjes en vele alle onderdelen uit de doos. Je snapt het al: quality jongens tijd! Lees hier uitgebreid wat de meccano bergrallyset is en wat wij er van vonden (wellicht een goede Sint tip)!

Wat is de Meccano bergrallyset precies?

Met deze mechanica set bouw je een stoere, gemotoriseerde Berg Rally-jeep. Onderdeel van de set is een krachtige 3V elektrische motoraandrijving. Hierdoor kan de auto gemakkelijk over ruw terrein rijden en zelfs hellingen aan. De veer stalen bumper geeft de Mountain Rally zijn ronde vorm. De high-tech stof flex panelen geven de auto een coole uitstraling en beschermen tegen stof en vuil en kunnen worden gebruikt om de andere modellen uit de set te bouwen. Maar liefst 24 andere off-road varianten zijn er mogelijk, zoals een pick-up truck of een helikopter:

Uiteraard zijn dat alleen de voorbedachte modellen, het is aan jou om er nog iets heel anders van te maken.  In de gemotoriseerde Berg Rally set zitten 390 onderdelen, 2 stuks gereedschap en stap-voor-stap bouwinstructies. De set kost € 39,95 en is bij de meeste speelgoed winkels te koop. Het is een product van Spinmasters.

Wat vonden wij van de Meccano bergrallyset?

Meneer en meneertje Badschuim vonden het heerlijk om samen aan het bouwpakket te kunnen werken. Zeker samen, want het speelgoed is eigenlijk bedoeld vanaf 9 jaar. Maar tja, dat wilt niet zeggen dat jongens van een lagere leeftijd het ook niet te gek vinden, Trouwens, jongens of moet ik zeggen mannen, van een veel hogere leeftijd kunnen er ook nog van genieten. Of niet, meneer Badschuim!

Meccano bergrallyset - speelgoed review

Het is een pakket wat niet zomaar 1-2-3 in elkaar zit. Er zit een goede gebruiksaanwijzing bij, echter moet je wel goed opletten of je de juiste onderdelen pakt en ze op de goede plek vast maakt. Nadat alles in elkaar zit kan het spelen beginnen! De auto rijd echt, zoals beloofd, gemakkelijk over obstakels heen en kan ook echt een helling op rijden. 

Wat wij wel een klein nadeel vonden was dat de set veel weg heeft van een Harley Davidson motor. Na gebruik merk je dat onderdelen los raken en soms er af vallen. Dat betekend dus dat je goed moet opletten of je alle onderdelen terug vind en daarna er weer stevig op moet draaien. Daarnaast zou een afstandsbediening ook wel leuk zijn geweest. Nu zet je de motor aan en rijdt de auto weg, bonkt tegen plinten en kasten aan en gaat weer verder. Leuk natuurlijk, maar extra leuk als het ook bestuurbaar was. Een tip voor ons als Spinmasters het nog een keer door ontwikkeld!

Echter zijn wij over het geheel ontzettend ‘happy’ met de Meccano bergrallyset. Het is speelgoed wat leuk blijft, doordat je er elk keer wat anders van kan bouwen. Het stimuleert dus de fantasie en het ruimtelijk inzicht. Speelgoed waar je wat van kan leren en lekker mee kan spelen. Daar houden wij in huize Badschuim van. Van ons krijgt het dus een dikke duim:

Meccano bergrallyset - speelgoed review

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close