TOP
Met deze tips maak je het voor inbrekers nog moeilijker om binnen te komen
Wonen

Met deze tips maak je het voor inbrekers nog moeilijker om binnen te komen

Woninginbraak is voor veel mensen de grootste nachtmerrie. Helaas komt het nog geregeld voor dat inbrekers toeslaan en er met de buit vandoor gaan. Hoe zorg je ervoor dat er bij jou niet zal worden ingebroken? In dit artikel geven we je de beste tips om ongewenste indringers buiten de deur te houden. Door de woning goed te beveiligen kun je veilig wonen en onbezorgd genieten van jouw woonplezier.

Beveilig de woning goed

Een digitaal alarmsysteem is de ideale oplossing om jouw woning te beveiligen. Je kunt ze vandaag de dag voor een redelijk bedrag aanschaffen en gemakkelijk installeren. Door middel van een camera met bewegingssensoren zie je direct wanneer een ongewenste indringer voor de deur staat, zelfs wanneer je niet thuis bent. Via een app op je mobiel of tablet kun je live overal ter wereld de beelden bekijken. Ook zijn potentiële inbrekers snel afgeschrikt wanneer het alarm afgaat. Met extra veiligheid in en om huis voorkom je dat inbrekers er vandoor gaan met jouw kostbare eigendommen!

Beveilig de woning goed

Overweeg een waakhond

Een wat meer traditionele oplossing is het aanschaffen van een waakhond. Een hond is namelijk niet alleen een trouw gezelschapsdier, hij kan je ook een extra veilig gevoel geven. Van nature zijn deze beesten erg waakzaam. Je kunt een hond gemakkelijk trainen om bij verdachte situaties direct te blaffen of zelfs een indringer achterna te gaan. Er zijn een aantal hondenrassen die perfect te trainen zijn als waakhond. Dit zijn onder andere de Duitse Herder en de Rottweiler. Zorg ervoor dat je direct 112 belt wanneer de hond een indringer signaleert, waardoor de situatie niet uit de hand loopt.

Leg kostbare spullen uit het zicht

Zorg ervoor dat je een inbraak niet uitlokt. Leg kostbare spullen zoals laptops, camera’s en sieraden daarom niet in het zicht, zoals vlak voor het raam. Ga je van huis weg, berg deze spullen dan snel even op, bijvoorbeeld in de kast. Op die manier kunnen ongewenste indringers deze spullen niet zien liggen als ze door het raam heen de woning ingluren. Wil je jouw kostbare eigendommen extra goed beschermen? Schaf dan een kluis aan. Op die manier is de kans nog groter dat niemand ooit aan de eigendommen zal komen.

Vraag de buren om op te letten

Een handige manier om extra veiligheid te creëren, is door jouw buren te vragen om een oogje in het zeil te houden wanneer je van huis weg bent. Dit is vooral handig wanneer je langere periodes weg bent, zoals tijdens de vakantie. Ook kun je vragen of de buren af en toe de gordijnen open en dicht willen doen, zodat de woning er bewoond uitziet. Laat ook altijd een lampje in huis branden. Licht schrikt inbrekers razendsnel af!

«

»

Close