TOP
Beste mede autobestuurders, wat word ik af en toe GEK van jullie!! Ik erger me rot aan jullie rijgedrag (en jullie wellicht ook aan mij), soms is het echt te gortig! Maar dat is niet het enige: drempels, weg werkzaamheden, de bus, stoplichten en nog veel meer om stapel gek van te worden. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan mijn top 10 ergernissen in de auto.
Thuis / Lifestyle

Mijn top 10 ergernissen in de auto

Beste mede autobestuurders, willen jullie je a.u.b. eens wat meer aan de regelgeving gaan houden?! Daarmee bedoel ik vooral jullie rijgedrag, dat kan toch wel wat beter? Ik stoor me er enorm aan. Maar helaas is dat niet het enige in het verkeer wat veel ergernis veroorzaakt. Ook drempels, weg werkzaamheden, de bus, stoplichten en nog veel meer om stapel gek van te worden. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan mijn top 10 ergernissen in de auto.

 1. Agressieve autorijders. Dat vind ik eigenlijk gewoon eng. Vooral als zo’n idioot rakelings van links naar rechts inhaalt, veel te hard rijd, nergens goed naar kijkt (en alleen naar zichzelf), overal veel te dicht op rijdt en dan ook nog eens boos is op anderen. Dan ben ik altijd blij dat ik een goede autoverzekering heb voor als er maar iets gebeurt. Maar ik zie ze liever een opfriscursus nemen bij Veilig Verkeer Nederland. Dan zijn we allemaal geholpen ;)!
 2. Verkeerde verlichting.  De xenon verlichting op auto’s die verkeerd zijn afgesteld en daardoor veel te fel zijn. Maar ook kapotte lampen en bestuurders die hun mistlampen aan hebben tijdens de regen. Ik zie meteen niets meer!
 3. Geen richting aangeven. Wij hebben hier in de buurt veel rotondes die tijdens de ochtendspits heel druk zijn. Als er dan geen richting aangegeven wordt, dan heb je meteen je kans gemist om de rotonde op te rijden. Frustrerend!
 4. Slecht ingestelde stoplichten. Wachten op niets, dat is niet fijn! Doorrijden met het risico dat het helemaal verkeerd afloopt doe je niet, dus je blijft maar netjes op dat groen licht wachten…..
 5. Zondagsrijders / provinciaal verkeer. Om gek van te worden. Die mensen die denken dat 30 km/uur het nieuwe 50 km/ uur is. Gewoon echt niet weten dat het gaspedaal aan de rechterkant zit en dat je dat in moet duwen. Beste mede autobestuurders, wat word ik af en toe GEK van jullie!! Ik erger me rot aan jullie rijgedrag (en jullie wellicht ook aan mij), soms is het echt te gortig! Maar dat is niet het enige: drempels, weg werkzaamheden, de bus, stoplichten en nog veel meer om stapel gek van te worden. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan mijn top 10 ergernissen in de auto.
 6. Bumperklevers. Waarom doen ze dat toch? Willen ze dan graag zien hoe je haar van achteren zit of net die sticker lezen die achter op je auto zit? Ik vind dat verbazend wekkend en onverklaarbaar.
 7. De Bus. Je zal er maar achter zitten in het dorpje met 1 rijbaan waar je gewoon niet langs kan. Je mag de volledige bus lijn mee rijden, inclusief alle stops AHHHH.
 8. SJV’s & Busjes. Wat is dat toch met bestuurders van SJV’s en busjes. Ze kruipen altijd zo dicht tegen je aan alsof ze je willen plat drukken. Schijnen dan heel irritant met die grote lampen in je spiegel en halen dan altijd boos in met de meest rare gebaren. Ze vinden zichzelf superieur op de weg, omdat ze wat hoger op hun wielen staan! Bah! Lengte heeft toch nooit uitgemaakt ;),
 9. Drempels. Ze zijn er vaak terecht, maar de uitvoering er van is af en toe bizar! Ik kan bij ons in de buurt hele ski schansen, spring planken en puggle pistes laten zien. Ach, soms is het wel leuk om zo’n hobbeltje eens wat harder te nemen……Beste mede autobestuurders, wat word ik af en toe GEK van jullie!! Ik erger me rot aan jullie rijgedrag (en jullie wellicht ook aan mij), soms is het echt te gortig! Maar dat is niet het enige: drempels, weg werkzaamheden, de bus, stoplichten en nog veel meer om stapel gek van te worden. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan mijn top 10 ergernissen in de auto.
 10. Afzetting weg werkzaamheden terwijl ze niet aan het werk zijn. Haal die paaltjes dan gewoon weg, dan kunnen we gewoon lekker door rijden!Beste mede autobestuurders, wat word ik af en toe GEK van jullie!! Ik erger me rot aan jullie rijgedrag (en jullie wellicht ook aan mij), soms is het echt te gortig! Maar dat is niet het enige: drempels, weg werkzaamheden, de bus, stoplichten en nog veel meer om stapel gek van te worden. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan mijn top 10 ergernissen in de auto.

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
 • Josée Stienen
  8 jaar ago

  Hallo Ceciel, ik herken wel wat dingetjes in je ergernissen. Tegelijkertijd denk ik, dat we gewoon met z’n allen wat meer relaxt het verkeer in moeten gaan. Ik probeer dat in ieder geval en dat lukt het best als ik mezelf niet in tijdnood breng. Dusss…..op tijd naar afspraken.
  Josée

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close