TOP
Hebbedingetjes Kids Praktisch

Mommy-hacks: hydrofiele doeken

Mommy-hacks zijn goede ideeën die het leven van een mama een stuk eenvoudiger maken. Een van die mommy-hacks is de hydrofiele doek (ook wel hydrofiele luier genoemd). En nee, je gebruikt ze niet als luier. Maar wél voor heel veel andere dingen!

1. Voor in het bedje

Bij het opmaken van het bedje kun je een dubbelgevouwen hydrofiele doek onder het hoofdje leggen. Dat geldt trouwens ook voor de kinderwagen. Als je kindje dan een beetje kwijlt of spuugt is niet meteen het hele matrasje nat. Natuurlijk moet je de uiteinden goed instoppen zodat de doek niet los ligt.

2. Als spuugdoek

Die hele kleine gevalletjes die ze verkopen als spuugdoekjes zijn alleen handig als de baby een klein beetje pruttelt. Maar bij echt spugen heb je er niets aan. Moet je baby na het voeden een boertje laten? Dan leg je een hydrofieldoek over de schouder en leg je daar de baby op. Want heel vaak komt er een mondje melk mee met het boertje. Zo voorkom je dat je je voor de zoveelste keer moet verkleden.

3. Baby afdrogen

Na het badderen gebruiken veel moeders een gewone handdoek. Maar wist je dat een hydrofiele doek veel meer water opneemt? Zo kun je gemakkelijk de plooien (bij de nek, onder de oksels, in de liezen en onder de knietjes) goed drogen. Dat lukt veel minder goed met een gewone handdoek. De Popolini hydrofiel doek neemt heel veel vocht op en is ideaal als afdroog doek. In een kindvriendelijke badkamer ligt dus altijd een stapeltje hydrofiel doeken klaar.

4. Als verschoonmatje

Als je zwanger bent geloof je nog in de handigheid van verschoonmatjes. Tot je ontdekt dat een groot verschoonmatje best veel plek inneemt. En de matjes niet heel gemakkelijk te wassen zijn. Na een poosje vind je het veel praktischer om een paar hydrofieldoeken mee te nemen. Heb je hem gebruikt, dan kan hij gewoon meteen mee in de was.

5. Als schaduwdoek

In de zomer zijn hydrofieldoeken ideaal om schaduw te maken voor je kindje. Een grote doek over de kinderwagen of maxi-cosi bijvoorbeeld. Het is wel belangrijk dat er ruimte blijft voor frisse lucht. Bovendien mag je je kindje nooit te lang in de zon zetten, zelfs niet met zo’n schaduwdoek. Het kan best warm worden. Maar met een hydrofieldoek wordt het tenminste veel minder warm dan met de standaard schaduwdoeken die bij kinderwagens worden geleverd!

6. Als rustig plekje

Is de omgeving druk, maar wil je je kindje wel laten slapen? Dan gebruik je een grote hydrofiel doek om hem af te schermen en een rustig plekje te geven. Dek bijvoorbeeld de maxicosi af of een gedeelte van de box.

7. Voor ongelukjes

Met kleine kinderen in huis gaat er weleens wat mis. Er valt bijvoorbeeld een beker om of je kind heeft een enorme snottebel. Voor al deze kleine dingetjes zijn hydrofiel doeken ideaal. Je kunt ze snel pakken, ze nemen veel vocht op en zijn lekker groot.

8. Schaduw in de auto

Die kleine handige schaduwdoekjes voor in de auto zijn bij nader inzien helemaal niet zo handig. Het raam kan niet meer open en dicht en de zuignappen worden snel slechter. Bovendien is er nog altijd een rand waar wel zonlicht langs komt. Wil jij je kind in de schaduw laten zitten? Dan klem je gewoon een hydrofiel doek tussen het raam of in de sponning van het portier.

Hydrofiel doeken hebben dus veel meer toepassingen dan je zou denken. Je gebruikt ze eigenlijk nooit als luier, maar ze zijn wel echt heel handig. Wel is te merken dat ouders ze steeds minder gaan gebruiken naarmate de kinderen groter worden. Vooral in het eerste jaar kun je echter niet zonder!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close