TOP
DIY Kids Lente Tuin Zomer

Naar buiten: 5 speeltips

De temperatuur stijgt weer en we gaan allemaal weer naar buiten. Genieten van de zon op onze huid, koffie in de zonovergoten tuin of buiten lunchen. Een kop thee en een tijdschrift voor mama, na schooltijd een tripje naar de speeltuin en dineren aan de tuintafel! Maar wat is nu leuk voor kinderen om thuis mee te spelen, in eigen tuin? Hoe kun je met een klein budget verveling voorkomen en een tuin vol plezier creëren voor de kleintjes? Lees mee voor leuke tips!

Water

Als er iets is wat eigenlijke ieder kind zijn aandacht trekt, is het wel water. Waar het dan ook is of waar het dan ook in zit. Wat is er nu leuker dan flodderen met water? Helemaal met dit lekkere weer, is het heerlijk. Vul die kindergietertjes met water en laat je kinderen de boel nat maken. De muur, de grond, de tegels: wat maakt het uit? Als ze maar genieten toch? Wat ook erg leuk is en heel easy (of goedkoop, als je het kant en klaar wilt kopen): een watertafel! Radertjes die heen en weer gaan, een trechter erop waar het water doorheen loopt en allerlei schepjes, zeefjes en bakjes om het waterspel nóg mooier te maken.
En als je kinderen wat groter zijn, is het feest als de waterballonnen uit de kast komen. Spelen met water: doe je mee, mama?

Zand

Eigenlijk geldt voor zand een beetje hetzelfde als voor water: het is gewoon prachtig en je kunt er zoveel mee doen! Dan heb je geen potten vol klei nodig om mooie creaties neer te zetten hoor! Zandtaartjes en zandkastelen, kuilen graven in de zandbak, of flodderen op de zandtafel. Extra leuk? Water toevoegen! Maak (of koop) een water/zand tafel of maak een moddertafel. Het is heel makkelijk en het geeft zo oneindig veel plezier! Zand is altijd leuk. Schepjes, emmertjes en vormpjes: Alles wat je nodig hebt om heerlijk te kunnen spelen. Een bakkerij beginnen bijvoorbeeld. Maak de mooiste zandkoekjes en taartjes met zand en water, voeg bloemetjes toe als garnering… Laat je fantasie maar los gaan!

Tuinieren met mama

De tijd van moestuintjes is natuurlijk ook weer aangebroken! Met dit weer kun je prachtig je eigen moestuintje aanleggen. En dan is het verleidelijk voor de kids om lekker om mama heen te zwermen, toe te kijken of dwars door je moestuin heen te stampen. Laat ze daarom lekker helpen! Gietertje erbij, op de knietjes: hartstikke leerzaam en interessant! Kinderen zijn heel leergierig, dus wat is er dan mooier dan helpen met iets wat je elke dag weer ziet groeien en waar je in de zomer lekker van kunt eten? Leren in de praktijk, gratis en lekker thuis. Een moestuin is leuk! Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen!

Speeltoestellen in je tuin

Klimmen, klauteren, glijden en op de wip: speeltoestellen zijn altijd in trek. Er is zoveel te doen en te beleven! Je ziet wel hoe leuk speeltuinen blijven, maar er is niet altijd tijd om naar de speeltuin te gaan. Hoe fijn is het dan als de kinderen zich thuis, buiten in de tuin kunnen vermaken met de toestellen die papa en mama hebben aangeschaft? Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn 5 gave speeltoestellen voor in je tuin!
Misschien vindt je het wel veel leuker om zelf te gaan klussen en zelf iets in elkaar te zetten! Een speelhuisje bijvoorbeeld of een schommel. Zo ben je zelf ook lekker buiten bezig en kun je straks met trots kijken hoeveel lol de kinderen van jouw creatie hebben!

Het tuinhuis omtoveren

Je kunt zelf een speelhuisje maken natuurlijk, maar misschien heb je wel een tuinhuisje, waar je niks mee doet. Dan is het leuk om die om te toveren tot een groot speelhuis! Een echt huis om vadertje en moedertje te spelen, met een keuken, een tafel met stoeltjes, gordijnen voor de ramen en misschien nog een bel bij de deur ook! Kinderen hebben niet veel nodig om er op los te fantaseren. Een keukentje is zo gemaakt en luxe hoeft helemaal niet! Zand en water erbij om eten en drinken te maken, taartjes en thee: uren plezier in een handomdraai!

Op Marktplaats kun je vaak voor een appel en een ei leuke tweedehandse speeltoestellen en speelgoed vinden, als je geen groot geld wilt uitgeven. Zo creëer je voor jezelf rust en kun je genieten van dit prachtige weer in je eigen tuin en is er geen reden voor de kids om zich te vervelen! Waar wacht je nog op? Ga genieten!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close