TOP
Thuis / Lifestyle

Naar de bioscoop met kinderen?

Een ontzettend leuke activiteit met kinderen is een bioscoopfilm! De bioscoop is leuk om naar toe te gaan met het warme weer, het is behoorlijk koel in een zaal door de airco. Het perfecte toevluchtsoord in deze hitte! Wellicht lijkt het ene lange zit voor kids, maar dit is hoe je dat aanpakt.

Een kinderfilm duurt vaak korter

Goed nieuws! Een film voor kinderen duurt vaak wat korter dan een film voor volwassenen. Een film duurt vaak 2 uur, tegenwoordig soms nog wel eens wat langer! Voor kinderen is de film vaak een uur. Precies genoeg om met kinderen te bezoeken. Informeer van te voren of de film ook een pauze houdt. Tegenwoordig skippen veel bioscopen de pauze, dus controleer dit goed. Misschien hebben je kinderen het even nodig om na een half uur film even te rennen. Je kunt gerust de bioscoop even bellen en even vragen hoe een kinderfilm in zijn werk gaat.

Zorg voor genoeg snacks

Een snack tijdens de film hoort erbij! Ook drankjes zijn aanbevolen. Let er op dat je kinderen niet teveel eten en drinken, want dat kan voor buikpijn en vele toiletbezoekjes zorgen. Niet handig tijdens de film! Wel kan een snack en wat te drinken zorgen voor een net wat langer uithoudingsvermogen tijdens de film. Kies ook niet voor snacks of drankjes die je kinderen thuis niet vaak eten of drinken. Je kunt natuurlijk ook gaan voor gezonde snacks zoals wortel, komkommer of radijsjes. Water is ook heerlijk om te drinken, net als limonade. Kies wat jullie gewend zijn.

Kies een geschikte film

Welke film vind je kind leuk! Misschien is er een film die aansluit op de televisieserie die je kind vaak kijkt. Dan weet je zeker dat de film echt leuk is voor je kind. Laat je adviseren door de kijkwijzer om ervoor te zorgen dat een film niet te spannend is voor kinderen of juist te kinderachtig. Zo maak je in ieder geval de juiste keuzes! Van te voren laat je je kinderen nog even goed uitrazen buiten, bijvoorbeeld door even naar een speeltuin te gaan, zo zijn je kinderen hun energie kwijt voor ze de zaal instappen.

Geniet in ieder geval van het avontuur. Een eerste film in de bioscoop is vaak een memorabel moment voor kinderen! Een laatste tip: kijk eerst eens film thuis. Vinden je kinderen dat leuk en houden ze dat vol? Dan is de bioscoop een geweldige volgende stap!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close