TOP
DIY

Nooit meer sleutels kwijtraken met dit sleutelrek

Klinkt dat als iets bekends in de oren? Kinderen die sleutels kwijtraken. Vijf minuten voor ze naar school gaan, zijn de sleutels nergens meer in huis te bekennen. Met dit sleutelrek raak je ze nooit meer kwijt. De sleutels hangen namelijk op een vaste plek in huis en daar hangen kinderen ze ook gemakkelijk terug. Je scoort het rek voor 4 euro bij Hema, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.

Wat heb je nodig?

 • Een blokje hout
 • Een zaag
 • Een potlood
 • Een stuk touw
 • Een aantal houten kralen, net zoveel als dat er gezinsleden of sleutelbossen zijn
 • Eventueel houtlak, beits of verf

Wat ga je doen?

 • Eerst neem je het blokje hout. Zoek een plek aan de muur waar je het sleutelrek wilt hebben. Neem een plankje van ongeveer 20 centimeter wanneer je 4 sleutelbossen hebt.
 • Vervolgens maak je vier sleuven in het blokje hout. Dit doe je door te zagen en eventueel met een beitel het sleufje wat breder te maken. Maak de sleuven diep genoeg zodat er straks een houten kraal ‘op’ kan liggen, maar zorg er voor dat de sleuven het hout niet doorbreken.
 • De volgende stap is het opschuren van het blokje hout. Schuur ook de sleuven goed in. Hierna kun je het houten blokje lakken, schilderen of beitsen. Maar net wat je leuk vindt!
 • Tenslotte is het tijd om de sleutelhangers te maken. Neem de stukjes touw en knip ze in stukjes van ongeveer 15 centimeter. Haal een sleutelring door het touwtje en schuif de houten kraal over beide uiteinden van het touw. Maak er een knoop in. Zorg ervoor dat de knoop dikker is dan het gat van de kraal, zo schuift de kraal er niet af. Brand eventueel de uiteinden van de touwtjes dicht met een aansteker of bij het gasfornuis. Pas op: laat dit wel door een volwassenen doen en pas op dat je de kraal niet raakt.
 • Vervolgens ben je klaar voor gebruik. Zodra je kinderen van huis gaan kunnen ze hun sleutel pakken van het rek bij de voordeur. Wanneer de kinderen thuiskomen hangen ze de sleutels weer aan het rek. Dit doen ze door de kraal vast te pakken en deze door de sleuf van het sleutelrekje te halen. De sleutelbos hangt dan nu aan het touwtje aan de bal.

Op deze manier weet je zeker dat kinderen hun sleutelbos niet meer kwijtraken. Deze sleutelhangers kun je ook kant en klaar kopen bij Hema. Ook bestaat er een variant met vogels die in een huisje moeten hangen. Deze variant is iets prijziger, maar scheelt een middag knutselen. Maar… een handgemaakte sleutelhanger is natuurlijk wel veel leuk!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close