TOP
Ode aan de werkende vrouw I Creatief Lifestyle blog Badschuim
Thuis / Lifestyle

Ode aan de werkende moeder

Sinds kort mag ik weer mee doen als werkende moeder: JOEHOE!! Wat heerlijk om weer een baan te hebben, MAAR! Ik was even vergeten hoe het was. We moeten, rennen, vliegen, vallen en weer opstaan. Vooral doorgaan. Dus ik wil graag een ode brengen. Een ode aan de werkende moeder!

Ja mannen & kinderen van deze wereld. Jullie vergeten af en toe hoe hard het werken is om een werkende moeder te zijn. Dus daarom een kleine herinnering aan wat, de werkende moeders, allemaal voor elkaar krijgen, met liefde natuurlijk ;). Dus daar gaat hij dan:

Ode aan de werkende moeder

Als werkende moeder (lees TOP vrouw) begin je al vroeg in de ochtend. Het gerammel van de wekker is het startsein. Zelf heb jij die niet nodig, maar je kroost en lieftallige man / partner / vriend (heb ik ze allemaal gehad) hebben ’s ochtends jouw hulp hard nodig. De juiste kleding vinden (lees: laten zien waar jij het na het wassen en opvouwen hebt neergelegd), de juiste kleurcombinaties maken zodat ze er niet voor lul bij lopen netjes bij lopen, een extra aanmoediging / strijdkreet om toch echt door te werken oftewel de boterham naar binnen te werken en op tijd te komen.

Tussendoor ben je zelf al helemaal klaar en sta je met liefde, uit pure levensbehoefte de broodtrommels / fruithapjes / drinkbeker klaar te maken. Precies op tijd zorg je dat je kroost aankomt bij het kinderdagverblijf / de peuterspeelzaal / school . Natuurlijk heb jij er aan gedacht, de avond van te voren ervoor gezwoegd, dat de benodigde traktatie / afscheid kado voor de leidster of juf / ingevulde briefje voor … / gym spullen en noem maar op ook mee ging. Want je bent immers een TOP vrouw die dat allemaal doet.

Dan race je naar je werk om daar je TOP kwaliteiten te laten zien. Is het geen werkdag (even voor de goede orde, dit is geen vrje dag, zoals de meeste mannen denken over parttime werkende moeders, je leest zo wel waarom het GEEN vrije dag is) dan race je terug naar huis. Daar staat een lijst karweitjes op je te wachten. Een kleine greep uit de standaard klusjes: wassen, strijken, vouwen, boodschappen en poetsen. Buiten dat doe je er natuurlijk ook nog van alles effetjes bij. Dat kan van alles zijn, maar wat wel noodzakelijk is. Zoals kado’s kopen voor kinderfeestjes of volwassenen, attend zijn naar familie / buren / vrienden met kaartjes voor verjaardag / speciale gelegenheden etc. Het bezoekje aan de schoenmaker voor die lievelingsschoenen die gisteren kapot zijn gegaan. Repareren van de lievelings knuffel. Moet ik nog door gaan, we kennen het wel. Dat doen we allemaal onder schooltijd of in die kostbare uurtjes wanneer de lieftallige kroost er niet is. Je bent tenslotte een TOP Vrouw.

Eind van de middag zorg je er voor dat er na school speelafspraakjes in goede banen lopen, hobby’s beoefend kunnen worden door ze overal heen te brengen, het eten op tijd op tafel staat, er goed gegeten wordt (waar een heel ander verhaal over geschreven kan worden, zoals ik hier al eens deed) en na het eten ook nog opgeruimd wordt (wie dat doet laat ik in het midden). Dan begint het op-tijd-naar-bed-ritueel (waar ik binnenkort ook eens wat over ga schrijven). Badderen, een verhaaltje voor het slapen of iets anders wat bij de leeftijd past, instoppen, nog een lieftallige aai / kus over het hoofd en………… rust??

Nee, natuurlijk niet! Als TOP vrouw begint jouw avond dan pas. Er is nog een klein beetje dag over dat jij kan besteden aan: je man (??? ja daaaaaag) , je eigen hobby’s, sport, vriendinnen en noem maar op!

Dus werkende moeders van deze wereld: JULLIE ZIJN TOP!! Vooral zo doorgaan (zoals Berry Stevens altijd zei in de mini playback show) en lukt het af en toe helemaal niet. Ben je even geen TOP vrouw, maar een heerlijke ploeter moeder. DAT MAG! Perfect zijn is een illusie, maar een lieve moeder zijn (die er ook nog bij werkt) is ook MEER DAN goed genoeg!

Ben jij ook een werkende moeder oftewel TOP vrouw?! 

Voor meer lifestyle berichten klik je hier.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close