TOP
Ben jij al lid van OERRR
Zijn jullie ook al lid van OERRR!?
Zijn jullie ook al lid van OERRR!?
Kids uitjes Thuis / Lifestyle

Zijn jullie ook al lid van OERRR!?

In huize Badschuim zijn wij gek op de natuur en om deze nog beter te leren kennen / ontdekken zijn wij lid geworden van OERRR. OERRR is opgericht door Natuurmonumenten. Zij willen kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Nou, dat leek ons super en daarom werden wij lid. Wil je er meer over weten, klik dan door!

Wat is OERRR precies?

Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Dat ontdekken laat OERRR je doen met behulp van samengestelde doe pakketten. Deze worden onder verdeeld voor 3 leeftijdsgroepen, namelijk van 0 – 3 , 4 – 8 en 9 – 12 jaar. Bij het lidmaatschap krijg je deze kado, super leuk dus, zo’n extra verrassing in je brievenbus. Hieronder zie je er voorbeelden van:

OERRR voor 0 tot 3 jaar.

Boom van OERRR
Jouw kind krijgt zijn eigen boom die jullie zelf mogen planten op de Boomplantdag. Zo groeien ze samen op en zorgen jullie ervoor dat er straks ook nog genoeg te genieten is in OERRR. Het originele boomcertificaat met de naam en geboortedatum van jouw kind kun je een mooi plekje geven in de kinderkamer. Voor deze boomplantdag in het najaar ontvangen jullie een persoonlijke uitnodiging.

OERRR voor 4 tot 8 jaar

OERRR voor 4 tot 8 jaar

Kist van OERRR
Stoere kist van stevig karton om mooie dingen uit de natuur in te verzamelen. Veren, slakkenhuisjes, schelpen of vossenkeutels. Er zit zelfs een geheime, dubbele bodem in voor de meest bijzondere vondsten. En coole stickers om de kist te versier

OERRR voor 9 tot 12 jaar

OERRR voor 9 tot 12 jaar

Survivalpack
Stoer survivalpack om mee te nemen op expedities in OERRR. Met de karabijnhaak klik je hem zo aan je broekriem. En alles wat je nodig hebt voor een ontdekkingstocht past erin: zakmes, kompas (of GPS) en vergrootglas.

Van welk pakket je ook lid gaat worden, je krijgt elk seizoen kaarten thuis gestuurd. Kaarten die jij & je kind de natuur laten ontdekken!

Wat vonden wij van OERRR?

Het welkomstpakket was bij ons al een klein feestje. Aangezien mini meneertje Badschuim nu nog 5 jaar is, kregen wij de kist van OERRR thuis. Deze mag je zelf in elkaar zetten en versieren zoals je wilt. Dus met verf en kwasten kreeg die bij ons een mooie kleurtje.

OERRR

Daarna gingen we op avontuur met de seizoenskaarten. We kregen er een aantal met allemaal verschillende weetjes en opdrachtjes er op. Eentje ging over ‘hoe je als vogel kon kijken’. 

Er zat een spiegelend brilletje, wat je zelf in elkaar moest zetten. Dat was al een leuk opdrachtje op zich om samen te doen. Daarna kon je gaan testen hoe je door de bril kon kijken en zag je dus eigenlijk hoe een vogel keek. Door het brilletje te vouwen en in verschillen standen te zetten, zag je hoe een torenvalk, merel of eend de wereld zag. Zo zag dat er uit:

OERRR vogelbril

We hebben daar enorm veel lol mee gehad, want probeer maar eens naar iets te kijken wat recht voor je is als dat niet kan!! We ontdekte dat vogels dus alles op een hele andere manier zien, maar daar ook voordelen van hebben. Want ze kunnen bijvoorbeeld veel breder weg kijken en daardoor veel meer in de gaten houden.

Naast deze leuke kaarten, die je thuis gestuurd krijgt, is er digitaal bij OERRR nog meer te beleven. Ze geven ontzettend leuke speeltips! Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een stinkbom!!

Een zelfgemaakte stinkbom

Of hoe maak je droogbloemen of een modderglijbaan!

Met OERRR heb je dus geen enkele middag meer dat jij je kan vervelen. Je kan voortaan van alles ontdekken in de natuur en dat vinden wij er zo leuk aan. Pret & leren gaat samen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • jansyluvzu
  8 jaar ago

  Wat leuk zeg! Ik dacht dat het voor oudere kindjes was (dochterlief is 2) maar het is dus ook al voor haar leeftijd. Goed om te weten!

 • Tessa
  8 jaar ago

  Dat ziet er echt heel tof uit! Ik heb al verschillende keren iets van Oerrr voorbij zien komen maar me er nog nooit echt in verdiept. Ik denk dat het heel erg leuk is als mijn zoon (nu 1,5) wat ouder is. Vraag me alleen nog af wat een lidmaatschap dan kost.

  • Ceciel
   8 jaar ago

   Hoi Tessa, het lidmaatschap is maar €12,50 per jaar. Ontzettend weinig en ook daarom vond ik het de moeite waard om lid te worden.
   Groetjes Ceciel.

   • Tessa
    8 jaar ago

    Oh, dat is niet veel inderdaad! Ik denk dat we dan volgend jaar wel voor een lidmaatschap gaan, als hij (ruim) twee is!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close