TOP
Thuis / Lifestyle

Omdenken? Huh?!

Omdenken LoesjeJe kent dat wel. Je loopt door het huis en ziet van alles waar jij je enorm aan ergert. Of je bent ergens en je stoort je enorm aan de houding van het winkelpersoneel. Of dit loopt niet lekker die dag, of dat, of zus, of zo, of nog veel meer andere dingetjes die je ergernis oproepen. Zelf heb ik daar ook last van, maar ik ga OMDENKEN! Ik zet het om naar liefde, humor en creativiteit. Er zijn zoveel manieren van OMDENKEN. Doe je mee?

Omdenken, wat is dat nou weer.

Heel simpel eigenlijk: je vaste gedachten patroon loslaten en een andere kijk op het leven om het makkelijker EN leuker te maken. Problemen niet zien maar op te lossen. Zware kost, welnee! Gewoon doen! Het is even wennen maar als je de slag te pakken hebt, dan kan je het! Je wordt er ook gelukkiger van en kan er zelfs om lachen. Mijn voorbeelden uit ons ‘doorsnee gezinnetje’:

  • Je staat voor de droger (ach zoveel als ik daar kom, het lijkt wel op een abonnement) en ziet dat het opvangbakje met pluizen weer eens niet is leeggehaald. Vaak denk ik dan: ‘Moet ik nu elke keer zeggen dat dat bakje ook leeggehaald moet worden’ , OMDENKEN: ‘Ik plak er een briefje op: hoe meer pluizen je uit dit bakje haalt, hoe meer bonuspunten je bij me scoort en hoe meer …….. ;)’.
  • Mijn zoontje is 4 en wil heel erg graag een grote jongen worden. Dit was zijn manier van OMDENKEN: ‘Mamma, ik vier mijn verjaardag gewoon 3 dagen achter elkaar, dan wordt ik de ene dag 5, de andere dag 6 en daarna 7 !
  • Met die kleine lieverd heb ik heel wat te stellen zoals bij het tandenpoetsen. We hebben een tijdje gehad dat hij er geen zin in had en gewoon zijn mond niet open deed. Wat deed ik; OMDENKEN: Elke keer als de mond niet open ging begon ik heel hard en vals te zingen. Daar moest hij heel hard om lachen en de mond ging open!

Omdenken, heel vaak op een leuke manier toegepast.

Heel veel mensen zijn er al mee begonnen met deze manier van denken. Deze andere voorbeelden van OMDENKEN hebben mij enorm aan het lachen gemaakt:

BOURGONDISCH OMDENKEN

Bij deze wijnproducent weten ze hoe je van een vervelende situatie het beste kan maken.

omdenken

OMDENKEN MET FLAIR

Voor alle onhandige mensen: gewoon heel hard ‘ta-daaa!’ roepen.

Omdenken

OMDENKEN IN CREATIVITEIT

Het bagagepersoneel van Ryanair vermaakte zich tijdens een sneeuwbui prima en tekende een sneeuwpiemel. Een wachtende passagier nam een foto en diende een klacht in. Goed. Wat heeft dit met omdenken te maken? Nou, de grappige reactie van Ryanair zorgde ervoor dat dit ongelukkige voorval ze juist enorm veel positieve publiciteit opleverde:

Hoewel ons personeel op de grond in staat is een vliegtuig 25 minuten na landing weer de lucht in te hebben, zijn ze niet al te best in kunst. Ze zijn duidelijk vergeten de vleugels van dit sneeuwvliegtuig te tekenen.

Omdenken humor

OMDENKEN IN HET ONDERWIJS

Omdenken kinderen

Nieuwsgierig geworden naar nog meer OMDENKEN en wil je meer lezen?! Kijk dan eens op de officiële website van omdenken.

Ik ben erg benieuwd wat jou manier van OMDENKEN in het dagelijks leven is! Deel het hier, ik lees het graag!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • misseagles
    9 jaar ago

    Vooral die laatste vind ik prachtig, ik kom uit het onderwijs en er mag wel meer zo gereageerd worden dan met de rode pen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close