TOP
Vakantie

Op vakantie gaan: 5 slimme tips

De zomervakantie is aangebroken. Grote kans dat je niet de volle zes weken thuis wilt blijven. Met kinderen is dat namelijk knap lastig. Hoe vermaak je ze dag na dag? Vermoeiend! Dan is het geen overbodige luxe om er even uit te gaan. Vakantie! Waar ga jij heen? Er zijn zoveel prachtige plaatsen om te ontdekken in Nederland, maar ook in het buitenland! Waarschijnlijk heb je al weken of maanden door brochures en catalogi gekeken naar de mooiste bestemmingen en bedacht waar je echt heen zou willen dit jaar. En hoe ga je dan? Neem je het vliegtuig of ga je met je vertrouwde auto op reis? Wat moet je toch veel in gedachten houden en regelen als je zonder zorgen op pad wilt! Daarom hier een paar belangrijke tips voor jou en je gezin, wanneer je met de auto op vakantie gaat!

Verzekeringen

Niemand wil het spaarpotje dat je speciaal voor deze vakantie had gevuld, aanbreken voor een kapotte auto, een auto-inbraak, of extra kosten rondom de accommodatie. Je wilt je geld uitgeven aan lekker eten, samen op excursie gaan, steden bezoeken, winkelen en misschien hier en daar een cadeautje voor de kinderen. Ja toch? Je wilt zorgeloos genieten samen. Vergeet daarom niet om wat slimme verzekeringen af te sluiten of aan te passen. Zorg ervoor, dat als je naar het buitenland gaat, je verzekering ook daar geldt. Kies makkelijk en snel een verzekering die bij jou past en bij jouw vakantie; bijvoorbeeld een autoverzekering bij FBTO en weet waar je aan toe bent!

Tolpoortjes

Het romantische Frankrijk of het warme Spanje. Is dit jouw droombestemming? Dan zul je door de vele tolpoortjes moeten rijden. Dat is echt iets waar je goed op voorbereid moet zijn. Het is handig om van tevoren te weten welke poortjes je moet hebben, hoe het werkt en hoeveel geld je er aan kwijt kunt zijn. Het is namelijk niet goedkoop! Raak niet in paniek, want tolpoortjes zijn niet zo ingewikkeld. Je kunt bijvoorbeeld een Bip & Go aanschaffen, die je op je voorruit plakt. Bij elk tolpoortje wordt deze gescand en achteraf krijg je de rekening.

Vakantie gaan tips

Data besparen

Op veel vakantiebestemmingen zijn er wel genoeg Wi-Fi plekken te vinden om even je berichtjes te checken, maar hoe doe je dat onderweg? Je weet vast de weg niet helemaal uit je hoofd. Slimme tip: download de kaarten van Google Maps. Dat bespaart je data en dus geld! Zo kun je toch gemakkelijk vanaf je telefoon de kaart volgen! Geen gedoe met enorme papieren kaarten meer! Zo kun je ontspannen de rit aangaan.

Eten zoals de locals

Vakantie tips

Van te voren hebben wij al vaak een idee wat we zullen eten, in vreemde landen. Ja toch? In Duitsland bestellen we de beroemde schnitzel of bratwurst met gebakken aardappels. Bij Frankrijk denk je aan rode wijn, stokbrood, kazen en druiventrossen. Maar wat je wel in je achterhoofd moet houden, is dat het eten wat men daar zelf echt dagelijks eet, heel erg kan verschillen van het beeld dat wij hebben. Zo zijn de maaltijden in Spanje heel anders dan de Spaanse tapas die wij gewend zijn te eten in de Nederlandse tapas restaurants. Daarom is het wel slim om van te voren wat onderzoek te doen, voordat je met een bord vol garnalen zit, waar je van griezelt!

Kindervakantie

Zelf wil je je misschien wanen in een paradijs van zon, zee en strand.  Of een spa meepikken en vooral veel loungen, ontspannen en genieten. Maar als je kinderen hebt, kan dat nog knap lastig worden. De meeste kinderen genieten niet zo van jouw idee van vakantie en willen zich elke dag wel goed kunnen vermaken. Hoe zorg je er nu voor dat je wel de juiste bestemmingen en accommodaties kiest? Kindvriendelijke vakanties zijn er gelukkig genoeg te vinden. Van kamperen tot luxe hotels: voor (jonge) gezinnen is de keuze reuze. Bedenk maar gewoon dat jij wilt genieten, je rust wilt kunnen pakken, maar de kinderen ook plezier willen hebben. Is er een recreatieteam? Zijn er leuke workshops, spellen en activiteiten voor de kinderen aanwezig? En als het bedtijd is voor de kinderen en zij lang en breed slapen, is er dan de mogelijkheid om zelf nog even een wijntje te pakken en te loungen? Is er plaats om je ligstoel neer te zetten en weg te dromen met een goed boek? Is er gedacht aan alle gemakken voor jou en je gezin? Niet twijfelen dan, maar gaan!

Kunnen jullie ook niet wachten tot de dag van op vakantie gaan aanbreekt? Alvast heel veel plezier!

Dit is een samenwerking.

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close