TOP
Zomer

Op vakantie met kinderen

De zomer staat voor de deur! Op dit moment schijnt de zon volop, maar helaas.. De kinderen moeten waarschijnlijk nog een paar weken naar schol. Straks is het zomervakantie en dan is het hoogste tijd om op avontuur te gaan met het gezin. Dit zijn soorten vakanties die je kunt vieren met kinderen:

Kamperen met kinderen

Een leuk idee voor in de zomer: ga kamperen met kinderen! Zoek een leuke camping uit in Europa die gericht is op kinderen. Veel campings in Belgie, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn uitgerust met een zwembad, beekje, speeltuin, springkussen of andere faciliteiten voor kinderen. Zet zelf een tent, vouwwagen of caravan neer en ontspan met een boekje of spelletje. De kinderen zijn de hele dag zoet, kunnen buiten ravotten en ontmoeten veel andere kinderen. Hoe verder je Europa in trekt, hoe warmer het zal worden. De ideale vakantie!

All inclusive op vakantie met kinderen

Ook heerlijk: all inclusive op vakantie. Je bent een week (of langer) onder de pannen en geniet van stralend weer. Een zwembad voor de deur en met het all inclusive arrangement hoef je nergens meer over na te denken. ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds schuif je aan in een restaurant en je hebt geen afwas! De kinderen kunnen naar hartelust spelen bij de zee of in het zwembad. Grote kans dat er genoeg andere kinderen in de buurt zijn. Heerlijk!

Met kinderen thuis blijven in de vakantie

Thuisblijven is een leuke manier van vakantie vieren. In Nederland is er genoeg te doen: ontspannen in de tuin, een dagje naar het strand, bezoek musea of bezoek een andere provincie. Bezoek bijvoorbeeld een van de leukste speeltuinen van Nederland of bezoek een pretpark. Er is zo ontzettend veel leuks te ontdekken in Nederland!

Op vakantie in eigen land

Een vakantie in eigen land is heerlijk. In Nederland is het mogelijk om te kamperen op super leuke campings: in de duinen bij Zandvoort, de bossen van Brabant, in Drenthe bij de Hunebedden of bezoek Zeeland. Nederland kent veel verborgen parels en is daarmee een fantastisch vakantieland. Leuk voordeel: door te touren door Nederland leren je kinderen het land ook goed kennen! Handig voor tijdens de lessen topografie. Zin om een weekend uit te waaien? Bezoek een van de Nederlandse Waddeneilanden. Ook in het voor- en najaar zijn dit perfecte locaties om te ontspannen. In het voorjaar zie je er lammetjes, in het najaar waai je lekker uit op het strand. Waar ligt jouw voorkeur?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close