TOP
Sfeervolle verlichting kinderkamer
Interieur Kids Wonen

Op zoek naar inspiratie voor sfeerverlichting voor in de kinderkamer?

Je hebt kleuren gekozen, een thema uitgepikt en zelfs de perfecte meubels uitgezocht. Maar ook de verlichting is een belangrijk element in het decoreren van de kinderkamer. Met deze inspiratietips kies je alvast de juiste sfeerverlichting in de kamer van je kind.

Variabele verlichting

Het creëren van de juiste sfeer kan ’s nachts helpen om de dag af te sluiten. Zo helpt zachte verlichting om een gezellige sfeer in de kinderkamer te creëren. Hierbij kan je kiezen voor dimbare lichten of voor smart gloeilampen waarbij je met je smartphone de lichten in de kinderkamer kan regelen. Hier lees je meer tips voor een optimale nachtrust voor je kindje.

Decoratieve lampenkappen

Je kan met lampenkappen de verlichting in de slaapkamer van je kindje ook een decoratieve functie geven. Als je voor een nachtlampje met speelse lampenkap kiest, zorg er dan voor dat de kap een goede doorzichtigheid heeft. Hoe doorschijnender de kap is, hoe meer er licht kan doorschijnen.

Prikkel de verbeelding

Met een beetje creativiteit kan je heel wat karakter toevoegen aan het lichtontwerp in de kinderkamer, bekijk deze Scandinavische kinderkamers. Het zorgt er ook voor dat je tot de verbeelding van je kinderen kan spreken. Met een beetje verbeelding kan je een prachtig verhaal uitbeelden op de muur rond de lamp.

Verlichting kinderkamer

Creëer een gezellig hoekje

Een andere manier om een ruimte te accentueren en een gezellige sfeer te creëren in de slaapkamer is door te kiezen voor lichtslingers. Net zoals wanneer je ze in de kerstboom hangt, brengen ze heel wat sfeer in de kinderkamer. Lichtslingers zijn perfect om een knus hoekje te verlichten.

Draadloze nachtverlichting

Als je je zorgen maakt over draden en kinderen, dan kan je misschien kiezen voor verlichting op batterijen. Draadloze lampjes vind je echt in allerlei soorten en thema’s. Keuze in overvloed!

Trendsetters

De slaapkamer van je kind hoeft helemaal niet een aaneenschakeling van plastic en glanzende oppervlakken te zijn. Als je graag een unieke kinderkamer wilt creëren, zijn er heel wat fantastische lampen verkrijgbaar. Gebruik het om een leeshoekje te creëren of als nachtlampje. Perfect voor een rustige sfeer en als indirecte lichtbron. De lamp brengt precies de juiste hoeveelheid licht in de kinderkamer om de dag af te sluiten.

Voor welke sfeerverlichting je ook gaat, kies altijd een lamp die past bij je kind en in het thema van de slaapkamer, maar tegelijk ook functioneel is.

«

»

Close