TOP
Tuin

Opnieuw inrichten van de tuin met opgroeiende kinderen

Wellicht is de tuin een gedeelte aan het huis waar je nog niet veel aandacht aan hebt besteed. Ook kan het zijn dat de tuin een gedeelte is dat nu kinderen ouder worden, andere functies gaat krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een hoek waar kinderen lekker kunnen spelen in plaats van een bloemperk of een betegelde hoek die vanaf heden kan dienen als moestuin. Dit zijn tips voor het inrichten van de tuin voor aankomende zomer.

Speelgedeelte voor de kinderen

In de inleiding kwam het al even naar voren: een speelgedeelte voor de kinderen. Wellicht hebben de kinderen andere behoeften met betrekking tot de tuin nu ze ouder worden. Dat kan voor oudere kinderen zijn dat de zandbak plaats moet maken voor een grasveld om op te zonnen of een tafel om aan te kunnen tekenen. Maar dat zou ook kunnen betekenen dat je jouw kleintje liever op het gras laat spelen dan op de tegels. Maak besluiten waarin de wensen van kinderen en ouders beide in naar boven komen!

Buitenverlichting

Ben je van plan om veel tijd ’s avonds in de tuin door te gaan brengen? Bijvoorbeeld om lekker te eten of ’s avonds bij een vuurkorf te zitten? Denk dan eens na over buitenverlichting. Je kunt kiezen voor sfeerlampen, maar ook het plaatsen van Buitenverlichting met dag en nacht sensor Is hierin een optie. Deze verlichting zorgt niet alleen voor sfeer op het terras of in de tuin, maar laten je ook besparen op je energiekosten. De lampen springen aan zodra het donker wordt en gaan weer uit zodra de zon opkomt. Daarbij hoef je zelf niet meer te denken aan het aan- en uitzetten van de verlichting. Win-win!

Zonwering in de tuin

Wat voor soort zonwering wil je? Wil je een parasol, kies je voor een luifel of misschien wil je wel een overkapping maken waar je rustig kunt zitten of de kinderen kunt laten spelen. Zonwering is van belang om kinderen veilig te laten spelen in de zon, maar ook prettig voor jezelf wanneer je in tuin iets wilt lezen of eten. Afhankelijk van de grootte en inrichting van de tuin kun je kiezen voor de zonwering die bij je past.

Ruimte om te eten

Naast dat je rekening houdt met de wensen van de kinderen, heb jij ook zo je behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuintafel om lekker aan te kunnen eten. Maak hier dan zeker ook ruimte voor in de tuin. Niets is gezelliger dan samen met het gezin een plekje vinden in de tuin waar je ’s avonds kunt eten of lekker lang kan blijven kletsen. Is het al voorjaar? Wij kijken er in ieder geval al naar uit…

 

 

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close