TOP
Oreo spinnen traktatie - Super enge spinnenkoekjes trakteren
Kids Koekie eitje traktatie tips

Oreo spinnen traktatie – Super enge spinnenkoekjes trakteren

Wil je een keer een echte griezel traktatie voor je kind maken? Eentje die er leuk uit ziet maar ook makkelijk is om te maken? Maak dan spinnenkoekjes! Gemaakt van oreo koekjes, dropveters en smarties. Deze oreo spinnen traktatie is mooi, lekker en simpel om te maken. Hij hoort niet voor niets bij mijn reeks ‘Koekie eitje traktatie tips’! Dat zijn snelle maar leuke traktaties die iedereen kan maken. Dus niet teveel gedoe met een maximaal effect! 

Oreo spinnen traktatie - Super enge spinnenkoekjes trakteren

Oreo spinnen traktatie, dit heb je nodig:

  • Oreo koekjes;
  • Dropveters;
  • Smarties*;
  • Poedersuiker, om samen met water glazuur van te maken;
  • Kommetje en lepel om het glazuur te maken;
  • Satéprikker.

Variatie tip: je kunt ook eetbare ‘echte’ oogjes kopen.

Oreo spinnen traktatie, zo maak je de super enge spinnenkoekjes:

Stap 1 – oreo spinnen traktatie: Knip van de dropveter 6 gelijke stukjes voor de poten van de spin. De lengte bepaal je zelf.

Stap 2 – oreo spinnen traktatie: Maak de Oreo koekjes open, door de 2 helften uit elkaar te draaien. Maak daarna met een saté prikker 3 “sleufjes” en leg daar de stukjes dropveters in. Dit zijn de pootjes van de spin.

Stap 3 – oreo spinnen traktatie: Maak ‘lijm’ van poedersuiker met een klein beetje water. Roer tot het een dik, plakkerig papje wordt. Plak nu de 2 helften weer op elkaar te plakken. Zo blijft het stevig zitten.

Stap 4 – oreo spinnen traktatie: De oogjes van Smarties plak je er ook met glazuur op. Even laten drogen en klaar zijn je spinnenkoekjes.

Koekie-eitje traktatie!

Oreo spinnen traktatie - Super enge spinnenkoekjes trakteren

Oreo spinnen traktatie - Super enge spinnenkoekjes trakteren

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close