TOP
Verjaardag

Origineel je verjaardag vieren

Verjaardagen in Nederland zijn heel standaard. We zitten in een grote kring, drinken een kop koffie met taart en daarna komen de hapjes op tafel. Toch is daar verandering in gekomen. Helemaal sinds Corona. Zelfs op social media zie je dat veel mensen de standaard Nederlandse verjaardag helemaal niks aan vinden en het liever anders zouden doen. Daarom begonnen mensen hun verjaardag al anders te plannen. En op welke manier dat nu bij sommige mensen gaat? Dat lees je hier.

Borrel verjaardag

Sommigen hebben het wel gehad met koffie en taart, dus nodigen ze de gasten pas uit rond een uur of negen, half tien. Geen kringgesprek, maar lekker aan de statafel met je wijntje of bier. Borrelhapjes op de tafel en lekker rond de ruimte gaan. Even kletsen hier, even kletsen daar. Dit is het best te doen in het weekend, zodat je gasten ook lekker lang kunnen blijven hangen. En wat ook ideaal is: je bespaart geld, moeite en ruimte door geen klapstoeltjes neer te zetten. En je hebt ook nog eens geen dure taart nodig. Dubbel ideaal!

Let the games begin

Weer in andere huishoudens worden er juist stoelen rondom een grote tafel gezet om samen de avond te vullen met een leuk spel. Niet handig als je een groot gezelschap verwacht natuurlijk. Wel kun je in dat geval kleinere groepjes maken, zodat er aan elk tafeltje een spel gespeeld wordt. Zo ben je gezellig bezig en hoef je niet ongemakkelijke gesprekken te voeren met mensen die je amper kent. En wil je dat je gasten je wat beter leren kennen, dan kun je het spel daar natuurlijk ook op  aanpassen. Er zijn online ook hele gave moordzaak spellen te vinden. Je krijgt dan een onopgeloste zaak thuisgestuurd met alle benodigdheden om de zaak op te lossen. Er zit ook veel denkwerk in, dus laat de hersenen van iedereen maar eens flink kraken om deze moord op te lossen!

Back to nature

Wat ook een leuke oplossing is: Iedereen uitnodigen om samen te komen ergens in een natuurgebied. Je kunt zelf voor eten en drinken zorgen of je kiest ervoor om al je gasten te vragen om één gerechtje mee te nemen, zodat je een soort American party hebt. In sommige gebieden staan zelfs barbecues die je mag gebruiken, dus in de zomer is dat ideaal. Samen eten en drinken. De kinderen kunnen vrij rennen en spelen, terwijl de vrouwen bijpraten en de mannen het vlees in de gaten houden. 

Workshops

Als je niet veel geeft om een avond vol eten en drinken, kun je het budget ook goed gebruiken om een workshop te regelen voor jou en je gasten. Er zijn heel veel leuke workshops te vinden online. Creatieve workshops die voor al je gasten leuk zijn. Dus neem maar eens een kijkje. Ga je parfum maken, wil je leren masseren of ga je met hout aan de gang? 

Eropuit

Niks aan, zo’n avond samen thuis? Dan kun je er ook nog voor kiezen om met je gezelschap lekker naar buiten te gaan. Ritjes met scooters bijvoorbeeld of gewoon simpel met de hele club op de fiets. Ergens wat drinken onderweg en weer door. Het wordt veel met personeelsuitjes en vrijgezellenfeestjes gedaan, maar als jij het budget ervoor hebt, waarom niet? En als het toch wat duur is, kun je nog altijd geld vragen voor je verjaardag, als cadeau. Als het maar een leuke dag is samen toch?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close