TOP
Feest Kerst Koken

Originele manieren om lekker samen te eten tijdens de feestdagen

De feestdagen verlopen bij de meeste gezinnen wel hetzelfde, elk jaar. Met de hele familie bij elkaar, rond de kerstboom. Cadeaus erbij en natuurlijk lekker eten. Als er sneeuw ligt worden er sneeuwengeltjes en sneeuwpoppen gemaakt, hier en daar een sneeuwballengevecht en warme chocolademelk na. Velen gaan daarna samen gourmetten. Heel gezellig, maar eerlijk is eerlijk, als het elk jaar hetzelfde is, is dat wel een beetje saai toch? Hoe kun je dat nu veranderen? Wat kun je doen om er weer een speciale tijd van te maken? Nou, je kunt al beginnen met het schrappen van gourmetten en iets nieuws te verzinnen. UIt de sleur en op zoek gaan naar een nieuwe manier van feestvieren met familie en vrienden. En daarvoor ben je hier, dus hier heb je tips! 

Op de grill

Voor de mannen onder ons: met kerst is het geen weer om te barbecuen, maar daar is een oplossing voor! Wat dacht je van vlees garen op een contactgrill? Natuurlijk nog steeds jouw domein, zoals de barbecue dat is. Want grillen is nu eenmaal een stoer iets. Plus: door deze taak op je te nemen, ontlast je je partner. 

Bestel het vlees maar. Shoarma, maar ook burgers en steak kunnen zonder problemen op de grill. Goed kruiden natuurlijk. Vergeet niet heerlijke pitabroodjes te vullen met sla, tomaat en komkommer, het gegrilde vlees en een lekker sausje. 

Samen met de kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om met de grote mensen samen feest te vieren. Gezelligheid en betrokkenheid. Wat is er dan leuker dan samen voor het eten zorgen, spelenderwijs? Heel simpel kun je samen pizza’s bakken. Maak het deeg zelf, snijd verschillende groenten als topping en vergeet natuurlijk de saus en de soorten kaas en vlees niet. Voor ieder wat wils, of het nu champignons zijn of olijven, ham met ananas of salami met kaas. Samen maak je er een feest van en je hoeft je geen zorgen te maken om de kinderen: zij eten wel!

American party

We zijn gewend om bij familie te gaan eten met de feestdagen en degenen waar we eten, zorgen voor de maaltijd. Maar waarom? Is het niet veel leuker om het samen te doen? Een American party geeft je die kans. Laat iedereen wat meenemen. Een dessert, een bijgerecht of één van de vele hoofdgerechten. Zet de tafel vol met alle verschillende gerechten. En daag elkaar uit om niet voor standaard te gaan, maar eens iets nieuws te proberen. In plaats van een stukje kip met groenten en aardappelpuree, kun je sushi maken, wokgerechten en gerechten uit verschillende keukens koken om mee te nemen. Verras elkaar! Let wel…kinderen zijn vaak niet zo avontuurlijk met het eten, dus houd ook rekening met hun smaak.

Hapjesavond

Wat ook een idee is; in plaats van met de hele familie aan tafel voor een groots diner, kun je er ook een hapjesavond van maken. Gewoon lekker casual op de bank. Zet de salontafel vol met heerlijke tapas gerechtjes. Broodjes met smeersels, olijven, zongedroogde tomaten, kipkluifjes, wraps, mini burgertjes en nog veel meer. Zo kun je de hele avond vullen met heerlijk eten, in kleine hapjes. Op deze manier proef je veel verschillende dingen en eet je jezelf niet zo gauw stampvol. Want zeg nu zelf… Dat is toch wat we vaak doen met de feestdagen?

 

Hoe houden jullie de feestdagen gezellig en vooral origineel?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close