TOP
Paddenstoelen speuren met IVN
Herfst Kids Kids uitjes

Paddenstoelen speuren!

Schieten ze bij jullie ook overal uit de grond in de meest bonte en vrolijke kleuren?! Hier wel en we zijn gek op paddenstoelen! We gaan dus vaak naar buiten: paddenstoelen speuren. Echter weten we vaak helemaal niet wat voor een soort het is. Dat hebben we nu opgelost met de gratis zoekkaart van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Klinkt saai maar is het niet! Je leest hier waarom niet.

Paddenstoelen speuren

Ken jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? Word deze herfst Paddenstoelexpert en kom samen met je (klein)kinderen naar paddenstoelen speuren! Dat kan tijdens één van de vele paddenstoelactiviteiten van IVN.

IVN neemt kinderen en hun (groot)ouders dit najaar mee op ontdekkingsreis door de geheimzinnige wereld van paddenstoelen. Tijdens deze ontdekkingstocht met IVN-afdelingen beleven ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen alles wat met paddenstoelen te maken heeft. Ga mee spiegelen in het bos, brouw heksensoepjes in de open lucht en kroon jezelf tot herfstprins of -prinses. Meld je snel aan voor één van de bijna 100 IVN-activiteiten bij jou in de buurt, of ga zelf aan de slag als Paddenstoelexpert!

Gratis zoekkaart voor paddenstoelen speuren

paddenstoelen speurenWil je weten waar en wanneer je met IVN op ontdekkingsreis kan? Kijk dan op ivn.nl/paddenstoelen. Daar vind je een overzicht van de bijna 100 activiteiten. Ga je zelf op pad? Vraag dan de gratis zoekkaart paddenstoelen aan en ontdek welke paddenstoelen je onderweg tegen komt! En als je nu lid wordt van IVN, krijg je gratis het paddenstoelenpakket (met een loepje, spiegeltje, zoekkaart en paddenstoelengids), waarmee je nóg meer zelf kunt ontdekken over paddenstoelen bij jou in de buurt.

 

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, speuren door de natuur… Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Dus nu heb je voor de herfstvakantie meteen al iets leuks op de planning staan :).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close