TOP
Parachute spelletje - superhelden DIY
DIY

Parachute spelletje – superhelden DIY

Nu de herfst eindelijk door is gebroken hebben we ook steeds meer regenachtige dagen. Tijd om dus meer binnen spelletjes te gaan doen. Als je uitgekeken bent op je eigen spelletjes kan je er ook heel gemakkelijk eentje maken. Zo maakte wij ons eigen parachute spelletje. De geliefde superheld Batman moest er aan geloven en vloog na nog geen 5 minuten freubelen zo door ons huis. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

parachute-spelletje-superhelden-diy-02

Parachute spelletje, wat heb je nodig?

Parachute spelletje - superhelden DIY

  • Plastic boterham zakje;
  • Rolletje touw;
  • Batman LEGO poppetjes (of een andere);
  • Schaar.

Parachute spelletje, zo maak je hem?

Stap 1 – Parachute spelletje: Knip 4 gelijke touwtjes voor aan je parachute.

Stap 2 – Parachute spelletje: Pak je boterhamzakje en knoop aan elke punt een touwtje vast (zoals hieronder op de foto).

parachute-spelletje-superhelden-diy-01

Stap 3 – Parachute spelletje: Als je de 4 punten van je boterhamzakje voorzien hebt van een touwtje, ga je het batman LEGO poppetje er onderaan vast knopen. Dat is even een gefriemel, maar dat gaat je vast lukken ;).

Stap 4 – Parachute spelletje: Je parachute is klaar voor zijn eerste echte vlucht. Wij deze dat door op de trap te gaan staan. Kijk maar:

We hadden er enorm veel lol mee. Maar niet alleen thuis. Meneertje Badschuim mocht het ook op school laten zien en ook daar was het een enorm succes. Heerlijk om te zien dat je kids blij kan maken met zo’n simpele DIY!

Zoek je nog meer spelletjes? Bekijk dan eens mijn pagina spelletjes tips voor thuis & kinderfeestjes!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • IndeKinderschoenen
    8 jaar ago

    Wat een leuk idee! Dat ga ik van de week eens uitproberen met mijn dreumes. Wel even een licht poppetje of knuffeltje opzoeken denk ik, want anders gaat ie wel héél hard naar beneden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close