TOP
Tuin

Een parasol uitzoeken voor de zomer: welke opties zijn er? 

Alhoewel het buiten nog hartstikke koud is, is het tijd om na te gaan denken over de inrichting van de tuin voor het voorjaar en de zomer. Een onderdeel daarvan is een parasol. Met kinderen is het fijn dat ze met warm weer lekker buiten kunnen spelen, maar wel beschut zijn tegen directe Uv-stralen op hun huid. Daarvoor zijn er diverse opties die je in overweging kunt nemen.

De zweefparasol

De zweefparasol is de beste keuze die je kunt maken voor een tuin met genoeg ruimte voor een voet. Een staande parasol neemt vaak een deel van de speel- en loopruimte weg in de tuin en daar heb je met een zweefparasol geen last van. Het grote voordeel van een zweefparasol is dat je de parasol kunt verplaatsen. Staat de zon in de ochtend op het linkse gedeelte, maar ’s middags meer rechts? Dan draai je de parasol gewoon om. De parasol is ook handig om te draaien van bijvoorbeeld het gedeelte waar de kinderen spelen (bijvoorbeeld op het gras) naar het gedeelte waar je ’s avonds kunt eten, bijvoorbeeld boven de tegels.

De muurparasol

Een andere optie is het aanschaffen van een muurparasol. Een muurparasol bevestig je aan de muur. Voordelig aan deze vorm van zonwering is dat je helemaal geen last meer hebt van een voet in de tuin. Hierdoor houd je op de vloer evenveel ruimte over, maar zijn de kinderen en jijzelf toch beschermd tegen de zon. De arm van de parasol kun je vaak draaien. Daardoor kun je diverse gedeelten van de tuin beschut maken. Een nadeel aan de muurparasol is dat je geen grote afstanden kunt afleggen met de arm. Daarmee is de muurparasol geschikt voor kleine tuinen of tuinen waar de zon maar op een gedeelte schijnt.

De parasol met voet

Tenslotte is er de keuze voor een ‘gewone’ parasol met voet. Deze parasol is zwaar en heeft een poot in het midden, maar heeft als grote voordeel dat je de parasol overal kunt plaatsen waar je wilt. Deze parasol is geschikt voor grote tuinen omdat je de parasol gemakkelijk verplaatst en zo een ander gedeelte van de tuin goed beschermd.

Ondanks dat een parasol beschermd tegen de zon, is het nog steeds belangrijk om kinderen goed in te smeren. Je kinderen bescherm je door ze in te smeren met een goede zonnebrand met een hoge factor en door de kinderen tussen 12 uur en 15 uur niet in de tuin te laten spelen met volle zon.

 

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close