TOP
Logic wil get you..._Mijn favoriete quotes_creatief lifestyle blog Badschuim.eu
Thuis / Lifestyle

Peuterlogica.

Wat is het toch heerlijk om de logica van een peuter mee te mogen maken. Alles is ongecompliceerd en komt tijdens het praten, spelen, eten, zingen de hele dag naar voren. Zo heb ik enorm genoten van de peuterlogica / volgende uitspraken van mijn kleine ventje:

  • ‘Mam, ik wil vandaag die broekjas niet aan’ , ons ventje ziet voor het eerst een spijkerjasje.
  • ‘Pap, dat mag alleen in de douche hoor’, pappa laat een scheetje in de kamer.
  • Onderweg naar het vliegveld om op vakantie te gaan: ‘Mam, waar is de vakantie nou?’.
  • ‘Mam, verrassing voor jou, het is een potje’, ons ventje komt thuis met mijn moederdag kado.
  • ‘Ik niet vallen van de slaap’, ons ventje weigert ’s middags zijn slaapje te doen maar valt wel om van de slaap. Tja, begrijpelijk als je alles wil meemaken maar moeilijk als je daar eigenlijk nog te jong voor bent.
  • ‘Mag ik roosjes zee?’, ‘Mag ik rosé?’ ons ventje wil graag een glas Roosvicee.
  • Om 6 uur ’s ochtends staat ons ventje aan mijn bed. ‘Wat ben je een vroege vogel’ zeg ik.Nee mamma, de vogels zijn nog niet wakker en zijn buiten’, antwoord hij.
  • We gaan naar buiten en ons ventje mag kiezen welke jas hij aan doet. ‘Bodyjammer’ is het antwoord en pakt zijn bodywarmer van de kapstok.
  • In onze tuin zit een slak die in veel blaadjes grote gaten achter laat. Ik leg ons ventje uit dat de slak dit heeft gedaan. Als ik de slak vind en aan ons ventje laat zien zegt hij: ‘ Jij bent een stoute slak, jij mag geen gaatjes maken in mama’s plantjes, dat vind ik niet leuk’.

 

♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close