TOP
Pimp je kastje met behang I DIY metamorfose met stappenplan I gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim
Pimp je kastje met behang
Pimp je kastje met behang
Pimp je kastje met behang
DIY Kringloopliefde

Pimp je kastje met behang

Laatst was ik weer eens bij de kringloopwinkel en werd ik verliefd! Ja, je leest het goed. Ik werd verliefd op een kastje. Hoe? Nou ja, heel simpel, op slag verliefd! Hij was zo mooi en ik zag al helemaal voor me hoe ik hem kon pimpen! Met prachtig retro behang. Dus je raadt het al. Hier lees je meer over: pimp je kastje met behang!

Pimp je kastje met behang – wat heb je nodig

Een (beauty) van een kastje, zoals deze :Pimp je kastje met behang I DIY gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim

Retro behang & plak. Je vind prachtige soorten bij Funky Walls*.  Ik koos voor deze beauty:

Pimp je kastje met behang van Funky Walls I DIY gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim

Bij funkywalls vind je zowel vintage behangpapier, modern behangpapier als kinderbehang. Bloemenbehang, geometrisch behang en medaillon behangpapier, behang uit de jaren ’50, ’60 en ‘70. Kortom: voor ieder wat wils!

Verf naar keus & verfspullen. Ik gebruikte chalk paint, welke ik al eerder gebruikte om mijn barokstoelen op te knappen (dat lees je hier) en mijn bijzettafel (die kan je hier vinden).

Pimp je kastje met behang – zo doe je dat

Het is helemaal niet moeilijk, wel even een werkje, MAAR het resultaat is gaaf. Dus maak een middag vrij en ga als volgt aan de slag:

Stap 1 – Pimp je kastje met behang: Gebruik je geen chalk paint dan moet je eerst je kastje schuren en vetvrij maken. Ik hoefde dat niet te doen (volgens de gebruiksvoorschriften van de chalk paint) maar heb het toch wel een beetje gedaan, gewoon voor de zekerheid.

Pimp je kastje met behang I DIY stappenplan I stap 01 I gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim

Stap 2 – Pimp je kastje met behang: Plak alles netjes af en begin met schilderen (de transformatie!).

Pimp je kastje met behang I DIY stappenplan I stap 02 I gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim

Ik had geluk dat de binnenkant al mooi wit was. Als je pech hebt dan moet je die ook nog doen (dat zou ik dan doen voordat je de aan de buitenkant begint) en ben je wat langer zoet met het schilderwerk.

Laat alles goed drogen voordat je met stap 3 begint!

Stap 3 – Pimp je kastje met behang: Meet de binnenkant van je kastje op en teken af op je behangrol. Plak het daarna netjes in.

Klaar is je prachtige wandkastje met retro look:

Pimp je kastje met behang I DIY stappenplan I resultaat 1.0 I gemaakt door creatief lifestyle blog BadschuimPimp je kastje met behang I DIY stappenplan I resultaat 1.0 I gemaakt door creatief lifestyle blog BadschuimPimp je kastje met behang I DIY stappenplan I resultaat 1.0 I gemaakt door creatief lifestyle blog Badschuim

Ik ben er echt trots op dat ik dit zelf heb gemaakt. Heb jij ook zo’n mooi opknappertje in je huis staan?

Zoek je nog meer leuke DIY voor in huis, dan kun je hier mijn verzamelpagina vinden.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close