TOP
Kids uitjes The-Place-To-Be

Pinksterweekend – leuke dingen om te gaan doen

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Dat betekent dat we weer lekker vrije dagen hebben met het gezin en dat we leuke dingen willen doen. Maar ja, in tijden van Corona, wat ga je dan doen? Waar kun je heen? Natuurlijk kun je op visite gaan en thuis het gourmetstel tevoorschijn halen, maar we kunnen ook iets origineels bedenken en eropuit gaan. Dus pak pen en papier en schrijf deze leuke ideeën op. En belangrijk: een aantal van deze Corona uitjes zul je van tevoren moeten reserveren, dus vergeet dat niet!

De markt op

Tijdens feestdagen zoals Pinksteren zijn er altijd wel markten, waar je heerlijk op je gemakje overheen kunt wandelen. Kraampjes voor goodies en natuurlijk de lekkerste geuren van eten, drinken en snacks. Suikerspinnen en popcorn, maar ook broodjes hamburger en friet natuurlijk. Op de Hoge Veluwe is er een markt, die je op beide Pinksterdagen kunt bezoeken. Op deze markt staan mensen vol passie met duurzame producten. Is dit iets voor jou? Dan is het zeker de rit waard!

Dag van het kasteel

Op tweede Pinksterdag is het de dag van het kasteel. Laten we daar eens bij stil staan. Tijd reserveren om mooie kastelen te bezoeken. Bedenken hoe het was om in een kasteel te leven, met alle gewoonten van die tijd. Maak een wandeling langs het water en leer via de app Spacetime Layers wat de rol van water was bij kastelen! Zo heb je je eigen gids op zak. Tip: laat iedereen wel even eigen oordopjes meenemen!

Activiteiten buiten

In parken kun je sowieso natuurlijk terecht voor een wandeling, een rustplek op een bankje en een pauze met wat lekkers, maar in het Outdoorpark SEC in Almere is nog veel meer te doen! Hier kun je deelnemen aan verschillende outdoor activiteiten. Voor groot en klein is er dus een berg plezier te beleven. Niet thuis blijven hangen dus. Ga lekker actief doen! Je kunt gaan kanovaren, er is een Treasure Hunt, Kids Survival, Boerenmidgetgolf en een avontuurlijke Outdoor Expeditie.

Racen met je oude bakkie

Heb je weleens gehoord van de funcarrun gehoord? Dit is een evenement waar je aan kunt deelnemen, als je een auto hebt van twintig jaar of ouder. Heb je een oud koekblikje, dan is dit natuurlijk helemaal het evenement voor jou. Geen zorgen om krassen en deuken. Gewoon lekker rijden met die hap. Je krijgt een route die je om Amsterdam heen leidt. Volledig Corona proof ook! De startplaats is in Haarlem. Dit evenement heeft ook een thema, maar die krijg je pas te horen als je bij de startplaats bent!

Lekker eropuit

Naast de bovenstaande evenementen, mogen we sowieso al weer wat meer. Attractieparken, dierentuinen, de kinderboerderij en speeltuinen hebben de deuren weer geopend (wel met een beperkt aantal bezoekers natuurlijk). Ook kun je weer bij verschillende musea terecht. Wat dacht je van het Openluchtmuseum? Dus reserveer vast een kaartje voor jou en je gezin en ga er dit jaar met Pinksteren lekker op uit. 

Liever wat meer actie? Huur dan fietsen en volg een mooie route. Neem een picknickmand mee (of vul je fietstassen met lekkers voor onderweg) en houd pauze langs het water, bij een picknicktafeltje. Wedden dat iedereen er volop van geniet? Kom van die bank af en enjoy!

Waar kies jij voor dit jaar? Wat ga jij doen met je gezin?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close