TOP
Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim
Piraten traktatie
Piraten traktatie
DIY Feest Kids Traktatie

Piraten traktatie

Bij een piratenspeurtocht feestje (welke je hier kan vinden) hoorde ook een piraten traktatie. We maakte hem voor de helft gezond en voor de helft van heerlijke, stoere snoepjes. Mooi om te zien en ook nog eens lekker om op te eten en met dit stappenplan maak jij hem ook!

Piraten traktatie, wat heb je nodig.

 1. Snoeppapier, tumtums en zure matten (te koop in de supermarkt bij het snoepgoed).
 2. Decoratie stiften om gebakjes mee te versieren (te koop bij de supermarkt bij de bakmiddelen).
 3. Appels (te koop bij de supermarkt, groenteboer of marktkraam).
 4. Saté prikkers (te koop bij o.a. de supermarkt).
 5. Appelboor en mes (te koop bij o.a. blokker, action etc.).

Piraten traktatie: zo maak je hem.

Volg dit eenvoudige stappenplan en maak je eigen piraten traktatie.

Stap 1 – piraten traktatie: maak de zeilen van je piraten traktatie. Dit kan je de avond (of nog wat eerder) van te voren maken. Gebruik je decoratie stiften en maak met de losse hand de piraten tekentjes op het snoeppapier. Binnen een uurtje of twee is de decoratie hard geworden en kun je het bewaren in de koelkast. Het is gewoon stapelbaar en geeft ook niet af.

Tip: Heb je geen vaste hand of ben je gewoon niet goed in tekenen uit de losse pols. Print dan een voorbeeldje uit en leg het onder het papier. Het is namelijk redelijk doorzichtig, dus je kan het dan heel simpel over trekken :).

Stap 2 – piraten traktatie: nu ga je de vlaggetjes maken met de zure matten. Knip hiervoor een driehoekje aan de zijkant eruit. Dan ziet het er zo uit:Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

Stap 3 – piraten traktatie: zet nu het gehele zeil in elkaar. Pak het saté stokje en rijg eerst een tum tum er aan en het vlaggetje van de zure mat. Prik daarna de bovekant en de onderkant van het zeil (snoeppapier) aan de prikker. Om het zeil op zijn plek te houden prik je als laatste er nog een tum tum onder aan.

Stap 4 – piraten traktatie: je gaat nu de onderkant van de boot maken. Hiervoor gebruik je de appels, de appelboor en het mes. Haal eerst het klokhuis met de appelboor uit de appel. Snij dan de appel in 4en.

Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

Tip: Maak deze appel bootjes zo kort mogelijk van te voren om verkleuring tegen te gaan. Heb je geen tijd, dan kun je ook citroensap gebruiken om verkleuring tegen te gaan. Verdun het wel, anders is het veels te zeur voor de kindjes.

Stap 5 – piraten traktatie: zet nu je piraten boot in elkaar door de prikker in de appel te steken. Voilà, een prachtige piraten traktatie met heerlijke snoepjes en ook een gezonde afronding :)

Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

 

Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

 

Wat denk je?! De piraten traktatie boten waren binnen een mum van tijd op! Een daverend succes dus!

Wil je nog meer inspiratie voor traktaties, spelletjes voor kinderfeestjes of kids diy? Bekijk dan eens deze verzamelpagina van mijn blog waar je al dat leuks kan vinden.

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • maroa sourbag
  8 jaar ago

  heel erg leuk bedacht
  en ook lekker

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Dankjewel Maroa, ontzettend leuk om te lezen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close