TOP
Piratenspeurtocht kinderfeestje I Creatief lifestyle blog Badschuim
Piratenspeurtocht vol met spelletjes EN piraten diploma
Piratenspeurtocht vol met spelletjes EN piraten diploma
DIY Feest

Piratenspeurtocht vol met spelletjes EN piraten diploma

Binnenkort wordt ons ventje alweer 5! Waar blijft de tijd! Maar geen tijd om daar bij stil te staan want het eerste kinderfeestje komt er aan! Wij organiseerde een piratenspeurtocht! Een spannende toch met piratenspelletjes, een verborgen schat en piraten diploma (wat gratis is te downloaden).

Piratenspeurtocht – Wat heb je nodig

Een piratenspeurtocht begint natuurlijk met een spannend verhaal waarin een kleine uitleg wordt gegeven. Natuurlijk heb je voor de spelletjes die je onderweg doet, ook het een en ander nodig. Dit gebruikte wij:

  • Smink om een echt piraten gezicht te maken.
  • Piraten hoed en opblaas zwaard (te koop bij o.a. Hema)
  • Stoepkrijt (de route zet je de dag ervoor, of een paar uur eerder uit).
  • Zwarte ballonnen, touw en een schaar.
  • Spons en bakje water.
  • Schatkist met schat (snoepjes).
  • Piraten diploma (voor jongens en meisjes piraten).
Wil je deze piraten diploma's ook gebruiken? Je kan ze hier gratis downloaden:
Piraten diploma jongens gratis download I Creatief lifestyle blog Badschuim
Piraten diploma meisjes gratis download I Creatief lifestyle blog Badschuim

Piratenspeurtocht – Het verhaal en de spelletjes

Dit is het verhaal wat wij vertelden aan de kindjes, inclusief de spelletjes die we onderweg deden:

Jullie kennen hem allemaal wel van de verhalen: Kapitein Haak. Hij leefde heel lang geleden op zijn piratenschip met zijn bemanning. Hij heeft veel avonturen beleefd waarbij hij veel schatten heeft geroofd. Een van die schatten heeft hij hier in de buurt verstopt. Deze schat is nooit gevonden.

Willen jullie lid worden van de nieuwe piraten bemanning van kapitein Haak en op zoek gaan naar zijn verloren schat? Als jullie de sporen volgen, gaat jullie dat vast lukken! Onderweg zullen er leuke spelletjes zijn, waarbij getest gaat worden of jullie een echte piraat kunnen zijn. Aan het eind vinden jullie dan vast de schat terug. De schat die al jaren kwijt is!

Piratenspeurtocht kinderfeestje I Creatief lifestyle blog BadschuimSpelletje 1: piratennaam (thuis voordat de piratenspeurtocht begint)

Alleen echte piraten kunnen de schat vinden. Zorg er daarom voor dat jullie er als echte piraten uit zien (schmink en verkleed set) en verzin voor iedereen een echte piraten naam!

Daarna gaan alle piraten op weg, op zoek naar de schat, langs een onheilspellende weg met sporen en piraten spelletjes!

Spelletje 2: De knallende kanonskogel

Welke piraat kan het beste met kanonskogels omgaan? Blaas voor ieder kind een (zwarte) ballon (kanonskogel) op. Knoop deze met een touwtje om de enkel van het kind. Nu moeten de kinderen proberen elkaars ballonnen kapot te trappen. Diegene die als laatste overblijft is de piraat die het beste is in de strijd!

Winactie button

Spelletje 3: Bommen gooien

Welke piraat is de beste bommenwerper? Teken een bulls eye op de straat. Doe dit met gekleurde stoepkrijt ringen waarin punten staan. Laat de kinderen bommen (oftewel een natte spons) gooien. Wie de meeste punten haalt is de beste bommen werper.

Piratenspeurtocht kinderfeestje I Creatief lifestyle blog BadschuimSpelletje 4: Wiebelschip

Welke piraat kan het beste op de railing van het schip lopen? Een piraat moet namelijk heel goed zijn evenwicht kunnen houden op zo’n wiebelend schip. Dit kan op een leuke manier getest worden.

Teken met stoepkrijt een kronkelende lijn op de grond. Maak er wat moeilijke bochten in en maak het totaal 3 a 4 meter lang. Laat de kinderen voetje voor voetje over de lijn lopen zonder dat ze van de lijn af gaan. Tijdens het lopen moeten ze ook hun handen vooruit steken en het zwaard daarop balanceren. Diegene die zonder dat zijn voetjes van de lijn afkomen en zijn zwaard niet laat vallen, is de best balancerende piraat!

Spelletje 5: Haaien vangen

Om bij de schat te komen moet je als allerlaatste nog langs de haaien. Er is 1 haai (tikker) die de andere piraten wil vangen. Zodra de haai een piraat heeft gehapt (=getikt) wordt de piraat ook een haai. Die haai gaat ook mee piraten vangen! Zo wordt het een extra spannend spel.

Spelletje 6: Schat zoeken

Jullie zijn aangekomen bij de plaats waar de schat verloren is gegaan. Ga met zijn allen op zoek en vind de schat waarin voor alle kinderen een kleine beloning zit!

Piratendiploma

Na het vinden van de schat zijn alle kinderen geslaagd voor hun piratendiploma. Deze krijgen ze uitgereikt met daarop hun eigen (piraten)naam. De piratenhoed en het opblaas zwaard mag als kado mee naar huis. Schip Ahoy maatjes!!

Psssstt ik maakte ook een Piraten traktatie

Piraten traktatie DIY I het stappenplan is te vinden op creatief lifestyle blog BadschuimDeze piraten boten zijn voor de helft gezond en voor de helft voorzien van heerlijke, stoere snoepjes. Mooi om te zien en ook nog eens lekker om op te eten :). Wil jij hem ook maken om je piratenfeest helemaal compleet te maken: klik dan door op de link naar mijn piratenboot traktatie voor het complete stappenplan!

Liever iets anders? Klik dan door naar mijn traktatie tips. Een pagina vol!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 11 juli 2015

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close