TOP
Kids Kids uitjes Lente

Plezier met je kinderen buiten? Simpel!

Lenteweer! Steeds meer komt de zon door en zien we een blauwe lucht als we omhoog kijken. De temperatuur stijgt en alles begint weer te groeien en bloeien. Dat betekent waarschijnlijk ook dat jouw kinderen weer graag naar buiten gaan. Lekker buiten spelen. Maar wat kun je nu allemaal gaan doen met je kinderen buiten? Je peuter…Hoe kun je die buitenshuis vermaken? Moet je dan per se de auto instappen en ergens naartoe gaan? Wat hebben ze eigenlijk nodig om het leuk te hebben? Moeten dat heuse uitjes zijn? Natuurlijk zijn uitjes erg leuk en de keuze is reuze, maar echt…je kind heeft zoveel niet nodig. Lees je mee hoe je op een dag lekker met je kinderen naar buiten kan, samen plezier beleeft, zonder dat je een smak geld uitgeeft voor een duur uitje.

Wandelen

Heel simpel: Trek de jas aan en als het nog flink waait, ook de sjaal en de muts. En ga gewoon een eindje wandelen. Voor de kleintjes: Laat ze lekker op hun (loop)fietsje gaan, zodat er een beetje tempo in blijft. Er is in je dorp of stad vast van alles te zien. Van bloeiende bloesem tot eendjes in de vijver of dieren in het hertenkamp. Gegarandeerd dat het je kinderen plezier geeft om lekker fris in de buitenlucht te zien en zoveel moois te zien. Bloemen ruiken heerlijk en dieren zijn altijd interessant. Geniet van de opgewonden gezichtjes en de blije uitroepen, wanneer ze weer iets nieuws ontdekken!

Even naar de winkel

Misschien heb je de grote weekboodschappen al gedaan, maar ben je iets vergeten. Of je hebt gewoon zin in een portie kibbeling van de visboer. Dan is het toch heerlijk om met dit weer de fiets te pakken en even heen en weer te rijden! De kinderen voor- en achterop, degenen die groot genoeg zijn om zelf te fietsen nemen hun eigen fiets mee. Neem een omweg als je tijd genoeg hebt. Misschien over de dijk, want in de uiterwaarden is er zoveel te zien! En dan is het extra lekker om ook nog even ergens te stoppen om wat te drinken!  Je kunt wat kopen of zelf pakjes drinken meenemen. Zo hou je het nog goedkoop ook! 

De speeltuin

Tja, bijzonder is het voor jou als mama niet, maar het kan bij jouw kinderen wel hun dag maken! Lekker naar de speeltuin! Laarsjes aan, jas aan en gaan! Hoe voorspelbaar ook allemaal, spelen in de speeltuin blijft leuk! Honderd keer van de glijbaan sjezen, tollen na vele rondjes op de draaimolen en zo hoog mogelijk de lucht in op de schommel. En als er een kabelbaan is, is het helemaal feest, want die gaan toch zo hard! Grote kans dat er wel een bankje staat in de speeltuin of een picknicktafel. Neem een kan drinken mee, een paar koekjes of ga gewoon lekker samen lunchen met vooraf klaargemaakte broodjes. Heel simpel: een zak bolletjes van de winkel, pindakaas, pasta, plakjes worst en kaas: klaar! Veel leuker dan thuis eten natuurlijk! En wat is er nu lekkerder dan zo met de zon op je bol genieten met je kinderen van een broodje? Je kunt de lunch altijd aanvullen met fruit, een sapje, kleine bekertjes yoghurt of crackers. Kook eitjes of maak een heel simpele eiersalade. Smullen!

Wat doe jij als je er op uit gaat met de kinderen? Hoe pak jij het aan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close